Termene de finalizare pentru Pasajul de la Piata Sudului si Arcul de Triumf au fost prelungite

0
761

Guvernul a prelungit termenele de finalizare pentru lucrarile de la Pasajul de la Piata Sudului si Arcul de Triumf pana la 30 octombrie 2016, a declarat, joi, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, lasand sa se inteleaga faptul ca fondurile europene alocate pana acum nu se vor pierde, transmite Mediafax.

Termenul de finalizare pentru lucrarile de la Pasajul de la Piata Sudului si Arcul de Triumf, stabilit pentru data de 30 iunie 2016, a fost prelungit de catre Guvern pana la 30 octombrie 2016, in acest moment fiind nevoie de semnarea unor acte aditionale si efectuarea unor plati, a anuntat, joi, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

„Guvernul, prin autoritatile care se ocupa de monitorizarea fondurilor europene, a prelungit termenul pentru aceste proiecte la 30 octombrie, tocmai pentru ca era nevoie de semnarea unor acte aditionale, iar fosta administratie nu a initiat negocieri pentru a semna aceste acte. (…) Din acest motiv, termenul de astazi (30 iunie) a fost prelungit de Guvern pentru aceasta data, dar este un termen acoperitor, cel putin in cazul Arcului de Triumf nu se pune problema unei noi prelungiri dupa acest termen (30 octombrie)”, a declarat Gabriela Firea.

Intrebata daca Primaria poate continua investitia fara sa poata pierde fondurile europene alocate pana acum, Gabriela Firea a spus ca acesta este un lucru sigur si ca „pana pe 30 octombrie este termenul aprobat de Guvern.”

Ultimul termen de finalizare al lucrarilor la Pasajul de la Piata Sudului si Arcul de Triumf fusese stabilit pentru data de 30 iunie 2016.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, la finalul vizitei efectuate pe 14 iunie la Arcul de Triumf ca lucrarile vor fi gata la timp. De asemenea, Gabriela Firea a declarat pentru MEDIAFAX, saptamana trecuta, ca este imposibil ca lucrarile de la Pasajul de la Piata Sudului sa fie finalizate la timp, caz in care finantarea europeana se va pierde si ca noul termen asumat de constructor este luna martie 2017. Gabriela Firea a mai spus ca daca municipalitatea va trebui sa returneze sumele alocate deja de Comisia Europeana pentru pasaj, acestea se vor imputa firmei care s-a ocupat de proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here