Tarifele minime unice si obligatorii pentru practica medical-veterinara vor fi eliminate

0
549
veterinar

veterinarTarifele minime unice si obligatorii pentru libera practica medical-veterinara, stabilite de Colegiul Medicilor Veterinari, vor fi eliminate, potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta elaborat de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).

 Proiectul modifica articolul 36 din Legea nr. 160/1998 pentru organizarea si exercitarea profesiunii de medic veterinar, prin care tarifele si onorariile pentru libera practica medical-veterinara se stabilesc de catre fiecare medic veterinar, pe criterii de competenta, iar Colegiul Medicilor Veterinari stabileste tarifele minime unice si obligatorii.

Astfel, potrivit proiectului de act normativ, tarifele si onorariile pentru libera practica medical-veterinara se stabilesc de catre fiecare medic veterinar.

„In urma procesului de evaluare a legislatiei din domeniul de activitate al ANSVSA au fost identificate actele normative care contin prevederi ce nu sunt in conformitate cu Directiva 2006/123/CE, iar aceste trebuie sa fie eliminate in regim de urgenta. intre aceste acte normative se numara si Legea nr. 160/1998 pentru organizarea si exercitarea profesiunii de medic veterinar”, se arata in nota de fundamentare a proiectului de ordonanta de urgenta.

Potrivit legislatiei europene, in conditiile in care tarifele, prin definitie, se stabilesc de catre prestator, conditionarea referitoare la „criteriile de competenta” reprezinta o ingerinta in drepturile prestatorilor de servicii de a stabili valoarea serviciilor pe care le presteaza.

„Totodata, pentru a asigura conformitatea legislatiei nationale cu prevederile legislatiei UE, precum si pentru a asigura cadrul legal necesar unei concurente libere in cadrul piatei interne intre prestatorii de servicii medicale veterinare, se impune modificarea art. 36 din Legea nr. 160/1998, republicata, cu modificarile ulterioare, in sensul eliminarii prevederii conform careia Colegiul Medicilor Veterinari stabileste tarifele minime unice si obligatorii pentru pentru libera practica medical-veterinara. Comisia Europeana a transmis Guvernului Romaniei, in data de 28.01.2010 Notificarea de punere in intarziere si a acordat termen, pana la data de 28 martie 2010 pentru transpunerea integrala a prevederilor Directivei Parlamentului European si a Consiliului 2006/123/CE”, se mai arata in nota de fundamentare. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here