Tabara: Legumele produse in Romania sunt sigure pentru consumatori

0
591
legume-castraveti

legume-castravetiLegumele produse in Romania sunt sigure pentru consumatori, a declarat luni ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, recomandand romanilor sa spele toate fructele si legumele inainte de consum, chiar daca sunt ambalate.”E.coli este o infectie exterioara si nu una in interiorul plantelor. Orice fruct trebuie spalat”,

a mai spus Tabara intr-o conferinta de presa.

Presedintele Autoritatii Nationale Sanitare – Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Radu Roatis Chetan, a adaugat ca, pana in prezent, pe teritoriul Romaniei nu au fost depistate legume infestate.

Comisia Europeana intentioneaza sa propuna „compensatii” financiare pentru a ajuta producatorii de legume si fructe afectati de informatiile privind sursa epidemiei de E.coli din Germania, informeaza AFP.

Duminica, ministrul Agriculturii din landul Saxonia Inferioara, Gert Lindemann, a anuntat ca seminte germinate din Saxonia Inferioara ar putea fi la originea epidemiei legate de bacteria E.coli enterohemoragica in Europa, soldata cu 22 de morti. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here