Symantec anunta vanzarea Veritas catre The Carlyle Group, pentru 8 miliarde dolari

0
833

Symantec Corp. (NASDAQ: SYMC) anunta initierea unui acord definitiv pentru vanzarea Veritas, compania de management al informatiei din companiei, catre un grup de investitori condus de The Carlyle Group, impreuna cu GIC, fondul de investitii suveran al statului Singapore, si alti co-investitori, pentru suma de 8 miliarde de dolari cash. Tranzactia, aprobata in unanimitate de consiliul director al Symantec este planificata sa se finalizeze pana la 1 ianuarie 2016, urmand procesul de separare al celor doua companii demarat anul trecut.

La incheierea tranzactiei, Symantec estimeaza ca va avea incasari nete de aproximativ 6,3 miliarde de dolari sub forma de lichiditati, in urma ajustarilor post-tranzactie. Symantec isi propune o abordare exhaustiva si disciplinata a gestionarii resurselor financiare obtinute, concentrandu-se atat pe returnarea de capital catre actionari, cat si pe investitii viitoare in companie. Consiliul Director al Symantec a aprobat o crestere de 1,5 miliarde de dolari a programului existent de rascumparare a actiunilor, acesta ajungand la un total de 2,6 miliarde de dolari, din care 2 miliarde de dolari va fi suma returnata actionarilor pe o perioada de 18 luni dupa finalizarea tranzactiei. Consiliul a stabilit, de asemenea, ca Symantec isi va mentine dividendele trimestriale la 0,15 dolari per actiune, ceea ce va insemna o crestere in ansamblu a ratei profitului distribuit al companiei in urma separarii celor doua companii. intre rascumpararile de actiuni si dividende, Symantec anticipeaza ca va returna actionarilor aproximativ 120% din incasarile in urma vanzarii, dupa plata taxelor.

“Tranzactia consolideaza bazele financiare ale Symantec, sprijinind mai departe extinderea companiei si consolidarea pozitiei de lider in industria securitatii cibernetice. Consideram ca acest acord cu investitorii, inclusiv The Carlyle Group si GIC, aduce o valoare sigura si atractiva pentru afacerea Veritas, fiind in interesul tuturor actionarilor”, a declarat Michael A. Brown, presedinte si CEO Symantec.

Consiliul Director al Symantec a analizat mai multe optiuni strategice pentru maximizarea valorii Veritas. La decizia ca acordul de vanzare este in interesul actionarilor Symantec, consiliul director al companiei a avut in vedere, printre altele, faptul ca:

Tranzactia ofera si genereaza cea mai buna valoare a afacerii Veritas pentru actionari si asigura certitudine in evaluarea Veritas ca afacere de sine statatoare, asigurand companiei sustinerea financiara pentru dezvoltarea strategica viitoare.

Tranzactia ofera Symantec lichiditati importante pentru a continua investitiile organice si anorganice in industria cu o crestere accelerata a produselor si serviciilor de securitate si pentru a sprijini initiativele de restituire a capitalului prin achizitionarea de actiuni si dividendele acestora. Symantec a returnat mai mult de 10 miliarde de dolari actionarilor sai in ultimii zece ani si isi pastreaza angajamentul de a returna castiguri cash semnificative actionarilor.

Certitudinea ridicata a vanzarii simplifica procesul de separare a celor doua companii pentru clientii, partenerii si angajatii Veritas.

“inca de la primul anunt al consiliului director privind separarea Veritas, am pregatit compania pentru a opera independent si am dezvoltat strategia de business, continuand sa furnizam clientilor nostri cele mai bune solutii din industria de profil. Suntem incantati de parteneriatul cu The Carlyle Group si GIC, care au o experienta si expertiza puternice in dezvoltarea afacerilor si care impartasesc dedicarea pentru strategia si succesul Veritas. Astfel, Veritas va continua sa ofere solutii de urmatoare generatie pentru managementul informatiei, pentru deservirea celor mai mari si complexe medii de lucru din lume, inclusiv multiple implementari in cloud si infrastructura on-premise”, a declarat John Gannon, vicepresedinte executiv al Symantec si director general al Veritas.

in acelasi timp, The Carlyle Group a anuntat ca Bill Coleman si Bill Krause vor deveni CEO si, respectiv, Chairman ai Veritas, dupa incheierea tranzactiei.

“Veritas este o companie inovatoare in industrie la scara globala si un brand recunoscut, avand un potential semnificativ de crestere. Bill Coleman este un lider consacrat, ale carui viziune strategica si abilitati puternice de management vor influenta noua pozitie Veritas de companie privata, de sine statatoare, si vor asigura dezvoltarea viitoare si furnizarea de solutii integrate de managementul informatiei. Experienta noastra semnificativa ca investitori in companii software, precum si experienta vasta in tranzactii de tip carve-out, ne asigura o pozitie buna pentru a-i oferi lui Bill si echipei existente de management sprijinul necesar pentru a aduce valoare Veritas.”, au declarat Patrick McCarter si Cam Dyer, directori generali ai The Carlyle Group.

Tranzactia va fi supusa unor aprobari normative si altor conditii pentru finalizare. BofA Merrill Lynch, Morgan Stanley & Co. LLC, UBS Investment Bank si Jefferies au fost de acord sa finanteze aceasta tranzactie. J.P. Morgan Securities LLC are functia de consultant financiar pentru Symantec, iar Fenwick & West LLP si Baker & McKenzie LLP sunt consultantii juridici. BofA Merrill Lynch, Morgan Stanley & Co. LLC, si UBS Investment Bank sunt consultantii financiari ai Carlyle si GIC. Alston & Bird LLP, Allen & Overy, Latham & Watkins LLP si Covington & Burling LLP reprezinta The Carlyle Group, iar Ropes & Gray LLP si Sidley Austin LLP reprezinta GIC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here