Sustenabilitatea pentru finantele publice din Romania prezinta riscuri scazute

0
1037

Romania alaturi de tari precum Bulgaria, Danemarca, Germania, Estonia, Letonia, Ungaria si Suedia prezinta riscuri scazute pe termen mediu pentru sustenabilitatea finantelor publice din cadrul Uniunii Europene, arata un raport recent al consiliului Ecofin, informeaza Mediafax.

La reuniunea Consiliului Ecofin a participat si Liviu Voinea, ministerul finantelor publice, care a precizat ca „Romania sustine abordarile preventive inaintea celor corective si ca masurile precum suspendarea platilor si corectiile financiare trebuie puse in balanta cu impactul negativ pe care il au asupra deficitului bugetar si asupra cresterii economice”, se spune in comunicat.

Consiliul a aprobat totodata descarcarea de gestiune a Comisiei Europene pentru exercitiul financiar 2011, fiind discutate si orientarile Ecofin pentru bugetul anului 2014.

Pe agenda Consiliului s-au mai aflat Raportul privind analiza anuala a cresterii 2013, Raportul privind Mecanismul de alerta 2013 si pregatirea reuniunii G20 a ministrilor de finante si a guvernatorilor.

La reuniune au participat directorul general al Fondului Monetar International, Christine Lagarde, si mai multi comisari europeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here