Suma Chakrabarti, presedintele BERD, viziteaza Romania

0
821

Sir Suma Chakrabarti, Presedintele Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare, va vizita Romania in perioada 17-18 iunie pentru a avea intrevederi cu inalti oficiali, parteneri de afaceri si cu reprezentanti ai societatii civile.

La Bucuresti, Presedintele Chakrabarti va avea intalniri cu Presedintele Romaniei Traian Basescu, Prim-Ministrul Victor Ponta, Ministrul de Finante Daniel Chitoiu, Ministrul Fondurilor Europene Eugen Teodorovici si cu Guvernatorul Bancii Nationale Mugur Isarescu.

De asemenea, se va intalni cu inalti oficiali din sectoarele industrial si financiar din Romania si cu reprezentanti ai societatii civile. In plus, Presedintele Chakrabarti va tine un discurs la Academia de Studii Economice din Bucuresti.

Inaintea vizitei sale, Presedintele Chakrabarti a declarat: “BERD este un partener puternic si de incredere pentru Romania. Tara da semne clare de redresare economica dupa ani extremi de grei, iar BERD isi mentine angajamentul de a sustine eforturile Romaniei de a reveni la o crestere economica sustenabila in viitor.”

BERD, impreuna cu Banca Mondiala si Banca Europeana de Investitii, deruleaza un program de investitii de 30 miliarde euro pe o perioada de doi ani, pentru a sprijini redresarea economica in Europa Centrala si de Sud-Est.

Contributia BERD de 4 miliarde euro va fi dedicata in mare parte Europei de Sud-Est, inclusiv Romaniei, unde BERD a angajat peste 600  milioane euro in 2012.

De la inceputul activitatii sale, BERD a investit aproximativ 6,2 miliarde euro in peste 330 de proiecte in Romania, mobilizand pentru aceste proiecte peste 12 miliarde euro din alte surse de finantare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here