SUA: Incident la o centrala nucleara din Nebraska

0
675
centrale-nucleare

centrale-nucleareO berma de protectie construita in jurul unei centrale nucleare din Nebraska, in Statele Unite, pentru a o apara de inundatii, s-a prabusit duminica, a anuntat un purtator de cuvant, care a precizat ca centrala este in siguranta, relateaza CNN.

Un utilaj a intrat in contact cu berma si a strapuns-o, astfel ca aceasta s-a dezumflat, a declarat Mike Jones, un purtator de cuvant al Omaha Public Power District (OPPD), proprietarul centralei nucleare Fort Calhoun.

Centrala, situata la circa 32 de kilometri de Omaha, era inchisa incepand din aprilie pentru realimentare.

„Centrala este in continuare protejata. Acesta era un nivel suplimentar, secundar de protectie”, a afirmat Jones. „Centrala ramane protejata la nivelul la care era daca nu ar fi fost adaugata berma de apa”, a adaugat el.

Zona este partial inundata din cauza raului Missouri, care a iesit din matca, inclusiv zone din jurul unor cladiri auxiliare, a precizat acesta.

Berma, inalta de 2,4 metri, plina cu apa si lata de cinci metri la baza, inconjura structura de control a reactorului si cladiri auxiliare, potrivit Comisiei de reglementare in domeniul nuclear. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here