Studiu: Pentru a cumpara o casa, europenii vizioneaza in medie sapte proprietati in doua luni

0
755

68% dintre europeni aloca 2 luni pentru cautarea unei locuinte. Portughezii gasesc casa visurilor in doar o saptamana, iar olandezii in sase luni. Turcii si britanicii – cei mai pretentiosi. Acestia vizioneaza 10 proprietati pentru a lua o decizie

Europenii nu aloca foarte mult timp cautarii unei locuinte si, in medie, vizioneaza sapte case pentru a lua o decize, potrivit unei analize realizate in tarile din Europa de catre RE/MAX Europe, lider mondial in real-estate si franciza numarul 1 la nivel global pe acest segment.

Astfel, studiul realizat de companie arata ca 68% dintre europeni cauta o locuinta pentru a o achizitiona cca. 2 luni. Dintre acestia, 10% au sansa de a gasi casa visurilor in doar o saptamana, in timp ce peste 16% in maxim 2 saptamani.

in ceea ce priveste topul tarilor in ceea ce priveste timpul alocat cautarii unei locuinte, Portugalia este pe primul loc. Aici, circa 40% dintre persoanele care sunt in cautarea unei locuinte, au sansa de a o gasi in nici mai mult, nici mai putin de o saptamana. La polul opul se afla insa austriecii si olandezi, unde 40% dintre doritorii unei case sunt nevoiti sa caute mai bine de sase luni.

„in Romania lucrurile se aseamana foarte mult cu media Europei. Aici cautarea unei locuinte dureaza cca. 2 – 3 luni, iar procesul este cu atat mai usor in ultima perioada, odata cu livrarea pe piata a tot mai multor locuinte noi”, a declarat Razvan Cuc, Presedinte RE/MAX Romania.

Studiul companiei a mai aratat ca, in mod normal, barbatii sunt mai hotarati si mai rapizi, in timp ce femeile aloca mult mai mult timp cand vine vorba de luarea unei decizii privind achizitia unei case.

in plus, analiza RE/MAX Europe mai releva ca, in medie, europenii vizioneaza sapte proprietati pentru a decide care este cea mai potrivita. Exista insa si exceptii – 4% dintre locuitorii Europei analizeaza chiar si 20 de case pentru a alege ceea ce li se potriveste.

in topul celor mai pretentiosi europeni, turcii si britanicii sunt pe primele locuri. Acestia vizioneaza cca. 10 locuinte pentru a putea face o alegere, in timp ce germanii si italienii noua. Pe urmatoarea pozitie se afla polonezii si spaniolii, care viziteaza opt proprietati, iar lucrurile stau la fel si in Romania. in Finlanda , insa, doar patru case sunt pe lista celor vizionate inainte de a se lua o decizie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here