Studiu E.ON: Doar 23% dintre români știu că pot achiziționa pompe de căldură de la furnizorul lor de energie

0
759

 

  • Pompele de căldură au o eficiență de până la 5 ori mai mare decât centralele termice și au o durată de viață de peste 25 de ani;
  • Investiția poate fi recuperată ȋn 7 ani;

 

Românii sunt tot mai preocupați de reducerea costurilor cu încălzirea locuinței, dar majoritatea covârșitoare (8 din 10) nu știu că pot cumpăra pompe de căldură chiar de la furnizorul lor de energie, relevă un studiu* realizat de E.ON.

 

Pompele de căldură reprezintă o modalitate sustenabilă și eficientă de a încălzi casa și de a produce apă caldă menajeră, reducând costurile cu energia și amprenta de dioxid de carbon. Ele extrag iarna energie termică din sol, apă sau aer și, cu ajutorul unui compresor, transferă căldură către instalația interioară: radiatoare, pardoseală etc. În timpul perioadelor calde, pompele de căldură pot inversa procesul și pot răci locuința prin instalarea de ventiloconvectoare sau răcire pasivă prin pardoseală. Aceste echipamente au costuri reduse de funcționare și sunt mai eficiente energetic decât sistemele pe combustie. Astfel, economiile de energie pe termen lung sunt mai mari. Durata lor de viață este relativ lungă, de peste 25 de ani.

 

În România, datorită costurilor mai reduse, peste 80% dintre pompele de caldură folosesc tehnologia aer-apă, fiind eficiente la temperaturi de până la

-20°C.

 

E.ON propune celor care optează pentru instalarea unei pompe de căldură o soluție „la cheie”. Specialiștii E.ON asigură consilierea, livrarea echipamentelor, instalarea sistemului, punerea în funcțiune și mentenanța. Soluția include atât echipamentele principale, cât și echipamentele conexe: buffer, boiler, senzor, controler, acces în aplicație.

 

Un alt avantaj este plata flexibilă, în rate, cu contract pe 1, 3, 5 sau 7 ani și proiectarea personalizată: tehnicienii companiei configurează soluția de încălzire în funcție de specificul locuinței, amplasarea geografică, modul în care clientul dorește să încălzească imobilul: prin pardoseală, radiatoare sau ventiloconvectoare.

 

Pe toată perioada contractuală se asigură garanție extinsă pentru echipamente și mentenanța. Se asigură mentenanța pompei de caldură, vizitele anuale pentru verificarea instalației, service și înlocuirea echipamentelor defecte.

 

Produsele din oferta E.ON Green Life pot fi solicitate pe www.eon.ro.

 

 

Notă:

* Studiul efectuat de E.ON a fost realizat pe un eşantion reprezentativ naţional de 1.000 de persoane fizice lunar, cu vârsta peste 18 ani, prin metodologia CATI (Computer Assisted Telephonic Interviews) în cursul anului 2022. Marja de eroare maximă calculată este de ± 3.1% la un nivel de incredere de 95%.

 

Despre E.ON Energie România

E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluţii energetice având un portofoliu variat format din circa 3,4 milioane de clienţi, atât rezidenţiali, cât şi companii şi municipalităţi. Grupul E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a 18 ani. De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit peste 2 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 3 mil

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here