Studiu: Berea, principala bautura a barbatilor cand sarbatoresc victoria echipei favorite

0
718

Aproape 80% din barbatii romani care obisnuiesc sa consume bere au declarat ca o aleg si atunci cand sarbatoresc victoria echipei favorite dupa incheierea unei competitii sportive, berea fiind principala bautura consumata cu aceasta ocazie – un studiu Gfk Romania.

Recunoscuta pentru calitatea sa de a contribui la momentele dedicate relaxarii si bunei dispozitii, berea este principala bautura a barbatilor romani si atunci cand sarbatoresc victoria echipei favorite. Concluzia apartine unui studiu efectuat de compania de cercetare de piata GfK Romania la solicitarea Asociatiei Berarii Romaniei.

Potrivit studiului, 80% din barbatii romani care obisnuiesc sa consume bere sarbatoresc in compania ei si victoria echipei favorite, la finalul unei competitii sportive.

“Competitiile sportive au darul de a aduce prietenii impreuna, iar berea completeaza perfect aceste momente, adaugandu-le buna dispozitie. Fabricata din ingrediente naturale, moderna si contemporana, berea se potriveste perfect stilului de viata actual al romanilor, ocupand un loc important in inimile lor.”, a declarat Onno Rombouts, Presedinte Asociatia Berarii Romaniei.

Mai mult, aproape 55% din barbatii romani au afirmat ca obisnuiesc sa consume bere si dupa ce au petrecut o seara facand sport cu prietenii, berea ocupand si in acest caz primul loc in randul bauturilor preferate. in plus, demonstrand o data in plus ca este nelipsita din momentele de relaxare, aproape 60% din barbatii romani afirma ca aleg sa consume bere si atunci cand sunt in concediu, inclusiv cand sunt in concediu la mare.

“Consumata cu moderatie, berea este o prezenta constanta in vietile romanilor. Indiferent de modul in care isi petrec timpul liber – alaturi de familie sau prieteni -, romanii aleg sa consume bere.”, a declarat Constantin Bratu, Director general Asociatia Berarii Romaniei.

intrebati care sunt motivele pentru care opteaza pentru iubita bautura, 60% din consumatorii de bere romani barbati au afirmat ca o aleg pentru ca insoteste cel mai bine intalnirile cu prietenii, afirmand in aproximativ acelasi procent ca aleg sa consume bere si pentru ca o considera o modalitate de hidratare a organismului.

Sectorul berii este un stimul important pentru economia Romaniei

Cu zero evaziune fiscala pe lantul de productie, 76.700 de locuri de munca create pentru romani si un nivel inalt al valorii adaugate, industria berii are o contributie importanta la economia Romaniei. in plus, peste 97% din berea consumata de romani este produsa la ei in tara, iar nivelul cumulat al investitiilor membrilor Asociatiei Berarii Romaniei s-a ridicat pana in prezent la peste 1,25 miliarde Euro.

Sectorul berii contribuie cu aproape 60% din totalul accizei colectate la bugetul de stat de pe piata bauturilor alcoolice, iar jumatate din pretul unei beri il reprezinta taxele virate la bugetul Romaniei.

Din pacate, potrivit unei analize a companiei de consultanta AT Kearney, cresterea accizei la bere in 2013 se estimeaza ca a condus la o diminuare cu 155 milioane lei a incasarilor bugetare provenite din acciza si TVA pentru bere, comparativ cu varianta in care acciza ar fi ramas la nivelul anului precedent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here