Studiu BCR: Persoanele cu varsta de pana la 40 de ani incep sa economiseasca din ce in ce mai mult

0
1053

Tinerii cu varsta de pana la 30 de ani precum si cei din segmentul 30-40 de ani incep sa economiseasca din ce in ce mai mult, aceste segmente de clienti reprezentand aproape 20% din totalul clientilor persoane fizice, iar ponderea celor care aleg sa economiseasca prin depozite la termen este in continua crestere, conform unui studiu al bancii.

„Aceasta evolutie arata ca economisirea joaca un rol din ce in ce mai important in viata tinerilor si reprezinta un semnal pozitiv in ceea ce priveste cresterea bunastarii tinerelor familii. Din punct de vedere al comportamentului de economisire, in prezent clientii tineri prefera sa economiseasca in lei spre deosebire de sfarsitul anului 2012, cand economiseau in egala masura in euro si lei“, a declarat Anda Pastean, sef Departament Dezvoltare Afaceri Clienti Persoane Fizice, BCR.

Din punct de vedere geografic al clientilor cu varsta pana in 40 de ani cu depozite, din top 5 judete, 3 sunt din Moldova (Suceava, Neamt si Bacau) la care se adauga Bucuresti si Prahova, insa in judetele Arges, Alba si Brasov se inregistreaza cele mai importante cresteri in ultimul an din punct de vedere al volumelor atrase de la clientii cu varsta de pana la 40 de ani.

Spre deosebire de sfarsitul anului 2012, cand valoarea depozitelor detinute de barbati reprezenta 59% din valoarea totala a depozitelor detinute de clientii BCR cu varste de pana in 40 ani, in prezent femeile
au recuperat decalajul si au ajuns sa economiseasca in egala masura cu barbatii.

in ceea ce priveste perioada de economisire, in randul clientilor BCR cu varste de pana in 40 de ani, se observa o crestere a perioadei de economisire de la termen de o luna la termen de 3 luni.

Pentru a consolida aceasta tendinta, BCR ofera, pana pe data de 30 aprilie a.c., o dobanda fixa, avantajoasa in valoare de 3,75%/an la depozitele in lei de 3 luni, constituite din bani noi, fiind una dintre cele mai bune oferte de pe piata in acest moment.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here