Premise pentru dezvoltarea colaborarii intre CCIB si ICE

0
1090
acord-parteneriat

Prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), a avut o intrevedere cu Luca Gentile, noul director al ICE (Agentia Italiana pentru Comert Exterior) Romania. in deschiderea intalnirii, directorul ICE a facut o prezentare succinta a activitatii institutiei pe care o conduce si a obiectivelor stabilite pentru mandatul sau, inceput in acest an, mentionand interesul pentru colaborarea cu institutii publice si private din Romania.

Urand succes interlocutorului in activitatea pe care o va desfasura in tara noastra ca reprezentant al recunoscutei pe plan international institutii italiene de promovare a comertului exterior, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu a vorbit despre strategia de relatii externe a CCIB care prevede ca, atat prin misiunile economice organizate de Camera bucuresteana, cat si prin activitatea birourilor sale de reprezentare din strainatate sa fie identificate oportunitati de afaceri si mai ales proiecte industriale de interes pentru colaborarea bilaterala.

„Proiectele privind dezvoltarea industriala, fie ca sunt obiective noi sau vizeaza modernizarea unora mai vechi, in special din tarile emergente, constituie o baza solida pentru dezvoltarea cooperarii economice internationale pe termen lung. Romania dispune de un potential tehnologic si inovator important, care permite companiilor din tara noastra o participare activa, pe cont propriu sau in colaborare cu firme din Uniunea Europeana, companiile italiene fiind parteneri potentiali”, a declarat presedintele CCIB.

Astfel, avand in vedere misiunea comuna a celor doua organizatii constand in promovarea mediului de afaceri national pe piete externe, in cadrul intalnirii au fost punctate mai multe sectoare posibile pentru dezvoltarea de initiative comune: colaborarea pentru participarea la proiecte industriale pe terte piete, implementarea sau participarea in programe de training in domenii ca internationalizarea sau cresterea capacitatilor in domeniul administrativ si organizarea de evenimente comune de promovare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here