Strauss-Kahn: Romania are o situatie fiscala grea, dar lucrurile arata mai bine la politica monetara

0
726
strauss

straussSeful FMI, Dominique Strauss-Kahn, a declarat, marti, la Bucuresti, ca Romania are o situatie fiscala grea, care va fi imbunatatita, dar o politica monetara de care este multumit, iar criza nu va fi depasita pana cand rata somajului nu va incepe sa scada.

 „Pe partea fiscala situatia este grea, dar cred ca va fi imbunatatita. Lucrurile arata mai bine in ceea ce priveste politica monetara. Asta nu inseamna ca actuala criza a trecut”, a spus Strauss-Kahn, intr-o conferinta de presa, la inchierea vizitei in Romania.

Seful FMI a precizat ca desi recuperarea economica a inceput si Romania ar putea avea o crestere economica rezonabila in acest an, nu va insemna neaparat iesirea din criza.

„Somajul va continua sa creasca pentru cateva luni de acum incolo si, pana cand acesta nu va incepe sa scada, nu putem spune ca s-a incheiat criza”, a spus Strauss-Kahn.

Dominique Strauss-Kahn a facut o vizita de o zi in Romania, in cadrul unui turneu in Europa.

Romania are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finantare externa, de la Fond, Uniunea Europeana, BM si BERD, urmand sa ajunga la 19,95 miliarde euro.

Strauss-Kahn: Acordul stand-by este bine manageriat

Directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, a declarat, marti, ca este multumit de modul de derulare a acordului cu Romania, desi mai sunt unele lucruri de facut pe partea fiscala, si crede ca la urmatoarea revizuire, din aprilie, tintele vor fi atinse.

„Sunt fericit cum a evoluat programul, desi mai sunt cateva probleme pe partea fiscala, dar global cred ca programul este bine manageriat si am incredere ca la urmatoarea revizuire, din aprilie, vom fi in tinte. (…) Partea fiscala trebuie putin mai intatita si cred ca si acest lucru se va face” a afirmat Strauss-Kahn intr-o conferinta de presa organizata la aeroportul Henri Coanda.

Dominique Strauss-Kahn se afla in Romania intr-o vizita de o zi si s-a intalnit cu presedintele Traian Basescu, premierul Emil Boc, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, sustinand si un discurs in plenul Parlamentului.

Romania are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finantare externa, de la Fond, Uniunea Europeana, BM si BERD, urmand sa ajunga la 19,95 miliarde euro. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here