Strauss Coffee B.V. cumpara „Amigo”, unul din liderii pietei romanesti de cafea solubila, pentru 20 mil. dolari

0
971

Strauss Coffee B.V. a semnat un acord cu Cia Iguacu de Café Soluvel pentru achizitia marcii de cafea „Amigo”, vanduta in principal in Romania. Strauss Coffee BV are ca actionari Grupul Strauss (74.9%) şi TPG Capital (25.1%).

Marca „Amigo” este binecunoscuta pe piata din Romania inca din 1982, in timp ajungand sa fie comercializata si in alte tari din zona. Amigo a fost evaluata la o cifra neta de afaceri de aproximativ 12.5 millioane USD in 2012, iar cota sa de piata, in volum, este estimata la aproximativ 1,8% din piata de cafea din Romania. Partile asteapta validarea tranzactiei de catre Consiliului Concurentei.

Strauss Coffee va plati 20 millione USD pentru achizitia marcilor, a domeniilor şi a drepturilor exclusive de a folosi formula „Amigo” in Romania si Bulgaria. Astfel, Strauss Coffee va deveni proprietarul unic al brand-ului in aceste tari.

Strauss Coffee este prezent pe piata din Romania din 1994 si este cunoscut mai ales prin marca „Doncafé” (in 2012, cota de piata, in volum, a fost estimata la aproximatv 22% din piata de cafea).

„Achizitia accentueaza si mai tare pozitia competitiva a Strauss Coffee pe piata de cafea din Romania, dar si in alte piete din Europa Centrala si de Est. Strauss Coffee, prin Strauss Romania, intentioneaza sa continue sa dezvolte marca Amigo in regiune.”, a anuntat Tomer Harpaz, manager interimar al Strauss Coffee.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here