STITI CA EXISTA UN CARTIER IN GERMANIA UNDE SE POATE INCHIRIA UN APARTAMENT CU 1 EURO PE AN?

0
1468
bildmaterial
bildmaterial
bildmaterial
In sudul Germaniei, acum aproape 500 de ani a fost construit cartierul Fuggerei din Augsburg, care este cel mai vechi complex de locuinte sociale din lume.
 
Unul dintre bancherii cei mai influentii din acea epoca, a vrut sa le ofere o casa celor care nu si-o permiteau si a impus in anul 1520 o chirie echivalenta in zilele noastre cu 88 de eurocenti pe an. Aceasta chirie nu a fost niciodata modificata. In acea perioada existau cam 52 de case iar astazi sunt 67 de case cu 147 de apartamente.
 
Cerintele pentru a locui in acel cartier: Trebuia sa ai credinta catolica, sa locuiesti de cel putin doi ani in Augsburg, sa fii lipsit de mijloace materiale si sa nu ai datorii.
 
O conditie care a fost impusa locuitorilor din acest cartier era sa se roage pentru bunastarea bancherilor.
 
Portile in Fuggerei se inchid la 10 seara  si cei care intarzie trebuie sa plateasca intre 50 eurocenti si 1 euro amenda.
 
Cheltuielile acestui cartier sunt asigurate dintr-un fond caritabil infiintat in urma cu aproape 500 de ani de Jakob Fugger .In prezent, cea mai mare sursa de venit o reprezinta banii obtinuti din vanzarea de bilete de 4 euro turistilor care vor sa vada acest cartier.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here