Statul face angajari, desi Guvernul cere restructurarea

0
461
angajari-stat

angajari-statO parte din institutiile bugetare au scos la concurs posturi de directori, consilieri sau inspectori, desi guvernantii au anuntat inca de la inceputul anului ca angajarile la stat vor fi inghetate in acest an, potrivit Ziarul Financiar.

 Un act normativ adoptat anul trecut (OUG 34/2009), menit sa aduca unele modificari la legea salarizarii, printre care se numara si inghetarea angajarilor la stat in acest an, permite cateva exceptii: in cazul in care 7% din numarul total de angajati ai institutiei se pensioneaza s-ar putea angaja o persoana sau daca institutia solicita ministerului de care apartine – „cu justificari temeinice”- ocuparea unui procent de 15% din posturile care se vacanteaza.

In aceasta situatie se afla si Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Arad, in cadrul careia lucreaza 49 de angajati si care a scos recent la concurs un post de inspector, pentru care candidatii pot aplica pana la finele acestei luni.

Si la Primaria orasului Vascau din judetul Bihor se fac angajari. Institutia cauta un consilier cu studii economice si cu experienta de cel putin cinci ani.

In cadrul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici (ANFP), de la inceputul acestui an au fost scoase la concurs 22 de posturi de catre institutiile publice, majoritatea fiind pentru posturi de conducere, de directori generali ai unor directii, de sefi de oficiu sau de comisar regional.

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura  are 42 de posturi vacante disponibile pe site de la inceputul anului, in special pentru posturi de functionar public, temporar vacante. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here