Basescu va convoca Parlamentul in sesiune extraordinara pentru Legea ANI

0
681
basescu-cere

basescu-cerePresedintele Traian Basescu a anuntat, intr-o conferinta de presa la Palatul Cotroceni, ca va convoca Parlamentul in sesiune extraordinara la inceputul lunii august, in primul rand pentru legea ANI, si ca miercuri va trimite aceasta solicitare conducerii celor doua Camere.

 Seful statului a precizat ca propune ca pe ordinea de zi a sesiunii parlamentare extrordinare sa se afle Legea ANI, proiectul legii care prevede ca procesele sa nu mai fie suspendate in cazul in care sunt ridicate exceptii de neconstitutionalitate, precum si „legea micii reforme” in justitie, aflata pentru avizare la CSM.

In ceea ce priveste legea referitoare la continuarea procedurilor judiciare in cazul in care sunt ridicate exceptii de neconstitutionalitate, Basescu a mentionat ca aceasta a fost adoptata tacit de Camera, iar din decembrie 2009 se afla la Senat.

Basescu a precizat ca a luat decizia de a convoca Parlamentul in urma raportului CE si ca va trimite miercuri solicitarea conducerii celor doua Camere.

„Daca Parlamentul ar veni in sesiune extraordinara, sa treaca aceste trei legi, Romania ar putea fi ferita de a se invoca probleme legate de justitie atunci cand se va decide intrarea in spatiul Schengen”, a spus Basescu, in contextul in care, anterior, exprimase ingrijorari in legatura cu aderarea Romaniei la spatiul Schengen.

Potrivit Constitutiei, Camera Deputatilor si Senatul se intrunesc in sesiuni extraordinare, la cererea Presedintelui Romaniei, a biroului permanent al fiecarei Camere ori a cel putin o treime din numarul deputatilor sau al senatorilor. Convocarea Camerelor se face de presedintii acestora. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here