Star Storage si Plaut Consulting Romania lanseaza solutii SAP in regim SaaS

0
968
stocare-info

stocare-infoBucuresti 21 iunie 2010. Star Storage, lider in solutii pentru stocare, arhivare si management al informatiilor (date si documente) si Plaut, una dintre cele mai experimentate companii in consultanta de business si implementare de solutii SAP din Europa Centrala si de Est, lanseaza un pachet pentru gestiunea afacerilor (ERP) de la SAP, in regim software as a service.

 
“Clientii au propriul lor mod in care prefera sa lucreze cu datele, indiferent de felul in care le acceseaza. intr-o perioada in care viteza de reactie este extrem de importanta, noi le oferim acces instant la o aplicatie care ii ajuta sa isi analizeze datele mult mai rapid si sa ia decizii fundamentate. Sub presiunea unor nevoi software urgente si cu bugete IT din ce in ce mai restranse, companiile din Romania vor trece destul de repede peste barierele acestui model de business.
Am ales SAP in primul rand pentru ca ne dorim sa exploatam avantajele unei aplicatii sofisticate de gestiune a afacerilor unei organizatii, cu functionalitati si procese complexe de business, pe care dorim sa o impachetam intr-un serviciu “out of the box”, cu acces instant, usor de folosit, la costuri suficient de mici incat sa si le poata permite orice organizatie. Pe baza unui abonament lunar clientii nostri pot avea acces la o aplicatie de gestiune a afacerilor SAP gazduita intr-un centru de date de ultima generatie. Eliminam astfel uriasele investitii initiale de capital, specifice implementarilor traditionale, reducem costul total de detinere prin acces la tehnologie de ultima generatie, oferim consultanta si suport specializat precum si servicii de securitate si de recuperare a datelor in caz de dezastru pentru ca datele clientilor nostri sa fie pastrate in siguranta.
Cu aceste noi servicii ne adresam atat utilizatorilor existenti de SAP – cu nevoi specifice legate de asigurarea “on-demand” a unui mediu de dezvoltare/testare, precum si de punerea la dispozitie a unei infrastructuri de asigurare a continuitatii operationale / recuperare in caz de dezastru intr-un centru de maxima siguranta -, cat si utilizatorilor de alte aplicatii ERP ale caror nevoi de business nu sunt momentan acoperite de solutiile utilizate. Avem de asemenea in vedere si noii clienti, in cautare de solutii pentru gestiunea afacerilor care pot fi implementate in timp record cu investitii minime de capital” declara Catalin Paunescu, Managing Director Star Storage. 
Star Storage este un hub de solutii hosted si tehnologie de ultima generatie. Compania vine cu expertiza operationala de la cei mai buni dezvoltatori de tehnologie la nivel international. Centrul de Date Star Storage este dotat cu echipamente inovatoare de la Hitachi, EMC, Cisco, Brocade, Quantum, IBM, etc. si ofera cel mai inalt grad de performanta si securitate a infrastructurii si aplicatiilor.
Star Storage detine competente in instalare, configurare de aplicatii si infrastructura, mentenanta si suport.
“Zona financiar-bancara va fi prima adresata din punctul de vedere al functionalitatilor si proceselor acoperite pentru ca aici vedem un mare potential in perioada imediat urmatoare. Vom oferi in acest sens doua tipuri de servicii: asigurarea mediului de productie in regim software as a service si asigurarea unui centru de continuitate operationala si recuperare in caz de dezastru”, declara Robert Novak, Managing Director, Plaut Consulting Romania.
Plaut Consulting vine, in primul rand, cu experienta unui consultant de talie internationala, cu un portofoliu impresionant de proiecte transnationale de succes, cele mai bune practici dezvoltate in cei peste 64 de ani de experienta si competente in consultanta de business, managementul si controlul costurilor. Hans George Plaut, cel care a pus bazele companiei, este asociat cu dezvoltarea conceptului de cost marginal. Grupul Plaut este recunoscut in special pentru simbioza “stiinta – experienta practica – servicii de consultanta”.
“Nu cred ca ne puteam alege un partener mai potrivit pentru lansarea unei astfel de solutii pentru zona financiar-bancara in Romania. Odata cu implementarea solutiei SAP in regim SaaS, modelul de business dezvoltat de Star Storage continua evolutia catre o platforma tehnologica integrata de ultima generatie, care combina in mod inteligent aplicatii software complexe, infrastructura si solutii de business destinate organizatiilor cu numar mare de utilizatori”, declara Catalin Paunescu, Managing Director, Star Storage.
„Totul se muta acum in „the clouds” (cloud computing). Avangardismul colaborarii dintre Star Storage si Plaut este reprezentat de oferirea unui pachet de servicii ce constituie un pas decisiv pentru imbunatatirea ofertei pentru  piata din Romania cu solutii de gestionare a afacerilor si reducere a costurilor in moduri care puteau fi doar imaginate inainte. Clientii isi pot dubla beneficiul folosind solutii de business bazate pe cele mai bune tehnologii (SAP) si practici din industrie (solutii Plaut Works) gandite pentru a raspunde cerintelor specifice, sustinute de o infrastructura si un centru de date sigur, scalabil si performant” a declarat Romeo Birlescu, Managing Director, Plaut Consulting, Romania.
Centrul de Date Star Storage este scalabil, are o suprafata de peste 800 mp si ofera toate facilitatile unui centru de date de nivel 3 (Tier 3) in concordanta cu cerintele standardelor internationale in vigoare TIA-942 (Telecommunications Industry Association) si Uptime Institute. Centrul de date Star Storage detine facilitati redundante pentru furnizarea de energie electrica (UPS si electroalimentare de urgenta cu generatoare diesel), un sistem de climatizare si control al mediului, precum si un sistem avansat de securitate, protectie antiseismica si prevenire / stingere incendiu.

Sistemele de securitate si control sunt bazate pe sisteme biometrice si de proximitate, monitorizare video si sisteme avansate de detectie a intruziunilor. Centrul de date beneficiaza de prezenta principalilor furnizori nationali de servicii de date si internet.

Despre Plaut Consulting – Romania
Grupul de consultanta Plaut a fost fondat de Hans-Georg Plaut in Hanover, in anul 1946. Cu o experienta de 60 de ani, grupul Plaut a stabilit standardele managementului modern, bazat pe metodele proprii de calcul a costurilor si gestiunea costurilor marginale. Plaut este o companie de consultanta in management, care pune accentul pe planificarea si controlul corporativ si ofera clientilor sai un portofoliu comprehensiv de consultanta business , consultanta SAP si servicii IT. Grupul Plaut Consulting este reprezentat de peste 200 de angajati in Germania, Elvetia, Austria, si in tarile CEE Romania, Cehia si Polonia. Cu peste 1000 de proiecte, Plaut si-a dezvoltat expertiza de implementare in peste 20 de ani pentru a deveni unul din partenerii de succes ai SAP. Plaut Aktiengesellschaft (Viena) este listata in General Standard of the Regulated Market (PUT2; WKN A0LCDP; ISIN AT0000A02Z18) din Frakfurt Stock Exchange. 
www.plaut.com
Despre Star Storage – The Information Management Company
 
Star Storage este o companie romaneasca, capital 100% privat, lider in solutii pentru stocare, arhivare si management de informatii (date si documente) in Romania.
in cadrul celor 5 divizii de business dezvoltate, compania ofera servicii externalizate de output management (productie si implicuire documente), servicii externalizate de input management (servicii externalizate de arhivare electronica si externalizare a proceselor bazate pe documente), servicii externalizate de data center, solutii pentru infrastructura si solutii de business.
www.star-storage.ro

Pentru informatii suplimentare referitoare la acest comunicat de presa puteti lua legatura cu Cornelia Ureche, Marketing Manager, Star Storage la numarul de mobil +4 0731 000 450 sau pe email [email protected], sau puteti vizita paginile noastre web: www.star-storage.ro; www.star-vault.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here