Star Storage aduce LTO-5 in Romania, tehnologie de backup pe banda de ultima generatie

0
1076

Bucuresti, 12 martie 2010. Star Storage, leader in solutii pentru stocarea, arhivarea si managementul informatiilor (date si documente), anunta introducerea pe piata din Romania a primelor biblioteci de benzi bazate pe generatia 5 a tehnologiei LTO (Linear Tape Open), tehnologie de backup pe banda de ultima generatie.

 Introducerea in premiera a noului standard LTO-5 confirma inca o data pozitia de leader a companiei Star Storage in furnizarea de solutii customizate, bazate atat pe discuri cat si pe benzi magnetice, pentru a raspunde tuturor provocarilor legate de stocarea, protectia si accesibilitatea datelor.
Noile biblioteci de benzi bazate pe tehnologia LTO-5 ofera o crestere de peste 85% a capacitatii de stocare, oferind in acelasi timp o viteza de transfer cu 15% mai mare fata de standardul LTO-4, precum si posibilitatea partitionarii mediului de stocare. Aceste inovatii, impreuna cu facilitatea de criptare nativa a datelor, imbunatatesc semnificativ rolul benzilor in procesul de retentie, arhivare si recuperare a datelor in caz de dezastru si constituie o componenta esentiala a strategiei de stocare ierarhica adoptata de un numar tot mai mare de organizatii din Romania.
“Mediul de afaceri actual si tehnologiile existente genereaza cantitati foarte mari de date nestructurate, iar acest lucru creaza o presiune tot mai mare asupra infrastructurii de stocare, pentru a gestiona si mentine accesibil acest volum de informatii”, declara Dan Popa, Business Development Manager, Star Storage. “Avand in vedere aceste provocari, pe baza parteneriatelor cu producatori de top la nivel mondial cum ar fi Quantum sau Overland Storage, oferim in permanenta clientilor nostri cele mai noi solutii de stocare, arhivare si backup atat pe discuri magnetice cat si pe benzi. In conditiile in care cerintele legate de managementul si protectia datelor evolueaza rapid sustinem implementarea unei strategii de stocare ierarhica pentru a pune in valoare avantajele ambelor medii de stocare”, completeaza Dan Popa.
Capacitatea de stocare pentru o banda LTO-5 poate ajunge pana la 3 TB, iar rata de transfer a datelor pana la 280 MB/sec, considerand o rata de compresie de 2:1. In plus, generatia de unitati de banda LTO-5 este compatibila pentru operatiuni de scriere si citire cu benzile LTO-4 si pentru operatiuni de citire cu cele LTO-3, in vederea protejarii investitiilor si usurintei in implementare.
Noua functionalitate de partitionare a benzilor, oferita de standardul LTO-5, permite imbunatatirea managementului spatiului de stocare si a controlului asupra fisierelor, pentru a raspunde cerintelor critice ale unor segmente de piata specifice, cum ar fi Rich Media. Partitionarea permite aplicatiilor de stocare nearline sa indexeze datele stocate pe banda imbunatatind astfel accesul la informatii si arhivarea pe banda.
Generatia  LTO-5 continua sa ofere facilitatea de criptare hardware a datelor pe 256 de biti, pentru protectia datelor confidentiale, precum si functionalitatea WORM (Write-Once, Read-Many), asigurandu-se astfel respectarea reglementarilor in vigoare si a standardelor de securitate in domeniu.

 

Despre Star Storage – The Information Management Company
 
Star Storage este o companie romaneasca, cu capital 100% privat, leader in solutii pentru stocarea, arhivarea si managementul informatiilor (date si documente) in Romania. Cu peste 10 ani de experienta pe piata din Romania, Star Storage si-a dezvoltat un portofoliul de solutii si servicii construit pe principiul integrarii complete de-a lungul intregului ciclu de viata al documentelor. In cadrul celor 5 divizii de business dezvoltate compania ofera servicii externalizate de output management (productie documente), servicii externalizate de input management (arhivare electronica si externalizare a proceselor bazate pe documente), servicii externalizate de protectie si gestiune a datelor / aplicatiilor, precum si solutii pentru infrastructura si solutii de business.

Pentru informatii suplimentare referitoare la acest comunicat de presa ma puteti contacta la numarul de mobil +4 0731 000 450 sau pe email [email protected].
Cornelia Ureche
Marketing Manager
Marketing Department
STAR STORAGE
8 Dimitrie Pompei Blvd., Feper Building, 1st Floor, Bucharest 020337, Romania
Phone: +4 (021) 2421395, +4 (021) 2421396
Fax: +4 (021) 2421397
Mobile: +4 0731 000 450
Email: [email protected]
Web: http://www.star-storage.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here