Spitalul "Gr. Alexandrescu": Unul dintre bebelusi este in stare grava, ceilalti cinci sunt stabili

0
643
bebelusi

bebelusiStarea bebelusilor este stationara, cinci dintre acestia primesc si lapte prin sonda nazogastrica, pentru intretinerea functiei intestinale, iar cel aflat in starea cea mai grava ramane intubat si este hranit doar prin perfuzii, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, medicul Raluca Alexandru.

„Nu au aparut modificari in starea lor de sanatate. Cei cinci care nu sunt intubati primesc si cativa mililitri de lapte prin sonda, pe langa hrana prin perfuzii. Acest tip de alimentatie este numita terapie nutritionala si are scopul de a intretine functia intestinala”, a spus purtatorul de cuvant al Spitalului „Grigore Alexandrescu” din Capitala, Raluca Alexandru.

Ea a adaugat ca, pe langa terapia arsurii in cazul celor sase bebelusi raniti in incendiul de la Maternitatea Giulesti, medicii se ocupa si de terapia prematuritatii.

Bebelusii care nu mai sunt intubati primesc progresiv lapte pentru prematuri, hrana fiindu-le administrata prin sonda.

„Insa alimentatia de baza pentru bebelusi se face prin perfuzii, la fel ca si medicatia”, a precizat medicul Raluca Alexandru.

Bebelusii sunt in continuare sub tratament local si general interdisciplinar de chirurgie plastica si terapie intensiva, iar evolutia leziunilor locale este favorabila.

Unul dintre bebelusi are arsuri extensive si de cai respiratorii, acesta fiind in stare grava, intubat si dependent de ventilatie mecanica. Ceilalti cinci, printre care doua perechi de gemeni – doi baietei si un baietel si o fetita -, sunt in stare stabila. Doi gemeni sunt alimentati cu lapte matern prin sonda nazogastrica.

Potrivit medicului Raluca Alexandru, in sapte-zece zile se poate spune daca cei sase bebelusi au iesit din starea de soc, dar avand in vedere ca ei au rezistat mai mult timp, sansele lor de supravietuire sunt mai mari.

Ea preciza, sambata, ca arsurile superficiale ale bebelusilor s-au vindecat, dar raman cele profunde, care sunt pe 40-50 la suta din suprafata corpului, iar arsurile de cai respiratorii sunt in remisie sub tratament.

Cinci bebelusi, doi baieti si trei fete, au murit si alti sase sunt raniti grav in urma incendiului care a avut loc in 16 august, la Sectia de Terapie Intensiva Nou-Nascuti de la Maternitatea Giulesti din Capitala.

Parchetul inaltei Curti de Casatie si Justitie a declansat o ancheta sub aspectul comiterii infractiunilor de ucidere din culpa si vatamare corporala grava din culpa.

Intreaga conducere a Maternitatii Giulesti a fost suspendata pana la finalizarea anchetei, in urma dispozitiei primarului general Sorin Oprescu, la scurt timp dupa ce ministrul Sanatatii ceruse demiterea echipei manageriale a unitatii sanitare. Unitatea sanitara a fost inchisa pana la finalizarea anchetei. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here