Luare de ostatici in Manila. Atacatorul a fost ucis

0
645
atac-omor

atac-omorUn fost politist inarmat cu o pusca de asalt M16 a luat ostatici, luni, pasagerii unui autocar parcat in apropierea unui parc din centrul Manilei. Barbatul inarmat a afirmat pentru un post de radio ca a deschis focul asupra a doi ostatici originari din Hong Kong.

Politia a intervenit, incercand sa sparga geamurile vehiculului si sa forteze usa.

„Am tras asupra a doi chinezi. ii voi termina pe toti daca nu se vor opri”, a declarat autorul luarii de ostatici pentru postul de radio Mindanao Network.

Potrivit unui jurnalist al AFP, focuri de arma s-au auzit in apropierea vehiculului.

soferul autobuzului a reusit sa scape sarind pe unul dintre geamurile vehiculului inainte ca politistii sa se apropie, potrivit imaginilor transmise de televiziuni.
Barbatul amenintase anterior ca va ucide ostaticii daca fortele de politie se vor apropia.

„Vad venind politisti din fortele speciale. stiu ca ma vor ucide. Ar fi mai bine pentru toti sa plece deoarece, in orice moment, pot face acelasi lucru aici”, a declarat el pentru Mindanao Network.

Pe parcursul zilei, barbatul, care vrea sa isi recupereze locul de munca si sa vorbeasca presei, a eliberat sapte turisti, dintre care un barbat in varsta si trei copii, precum si doi filipinezi.

Luarea de ostatici s-a incheiat, trei dintre acestia au iesit nevatamati din autocar, in timp ce fostul politist a fost ucis.

Cel putin sapte persoane au supravietuit luarii de ostatici, soldata cu uciderea altor cel putin doua persoane si a autorului, a anuntat politia filipineza, citata de CNN. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here