Sorin Ovidiu Vintu a primit mandat de arestare pentru 29 de zile

0
636
arest-catuse

arest-catuseInainte de a fi scos din boxa acuzatilor, Vintu a declarat: „Rusine, doamna, rusine! Asistati la cea mai cumplita perioada din istoria Romaniei de dupa 1989”. Sorin Ovidiu Vintu a fost arestat pentru 29 de zile.

 Alaturi de el au mai fost privati de libertate omul de afaceri Octavian Turcan si soferul lui Vintu, Stoian Alexandru.

Tribunalul Bucuresti a hotarat, vineri, ora 01.40, arestarea pentru 29 de zile a lui Sorin Ovidiu Vintu, Octavian Turcan si Stoian Alexandru. Dupa aflarea sentintei, SOV a declarat: „Rusine, doamna, rusine! Asistam la cea mai neagra perioada din istoria noastra”.

Avocatii celor trei au declarat ca vor formula recurs la hotararea de arestare preventiva. Avocatul lui Turcan a declarat, la iesirea din sala de judecata, ca nu li s-au aratat toate mijloacele de probe si toate interceptarile.

Inculpatii au dat declaratii in fata judecatoarei care, anterior, a ascultat pledoaria acuzarii, apoi pe cea a apararii, sedinta tinandu-se cu usile inchise.

Procurorii ii acuza de favorizarea infractorului, mai precis ca i-au trimit bani lui Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de inchisoare in dosarul prabusirii FNI.

Procurorii Parchetului General au facut, in cursul zilei de joi, 10 perchezitii in mai multe locatii, in dosarul in care sunt cercetate circumstantele in care Nicolae Popa a fugit din Romania. Potrivit aceleiasi surse, din locuinta lui Sorin  Ovidiu Vintu procurorii au ridicat mai multe calculatoare.

Totodata, Parchetul General informeaza ca, in urma comisiilor rogatorii efectuate in Indonezia si Cipru, au fost predate documente de catre autoritatile competente in conformitate cu procedura asistentei judiciare in materie penala. Totodata s-a procedat la audierea lui Nicolae Popa.

Extrase din cererea de arestare a lui SOV trimisa de procurori la Tribunal au aparut pe Hotnews si au fost citite, de asemenea, de Robert Turcescu in cadrul unei interventii telefonice la Realitatea TV, la Ora de foc. Cu titlul „Cele 33 de pagini ale rechizitoriului SOV – Popa”, documentul a aparut si pe blogul lui Robert Turcescu.

Cine este Nicolae Popa

Nicolae Popa, condamnat in dosarul FNI, a fost arestat la Jakarta in decembrie 2009. Fostul director Gelsor era urmarit international din anul 2002. Popa a fost director al grupului de firme Gelsor si membru al Consiliului de incredere al Sov Invest, societatea de administrare a FNI. Popa a fost dat in urmarire internationala la inceputul anilor 2000, cand a fugit din Romania. A parasit tara dupa izbucnirea scandalului FNI in care peste 400.000 de persoane au fost pagubite. Pe numele lui Nicolae Popa, in ianuarie 2002, a fost emis un mandat de arestare preventiva pentru savarsirea de infractiuni economice, iar in iunie 2009, un mandat de executare a pedepsei inchisorii pentru savarsirea infractiunilor de inselaciune si delapidare, fiind condamnat la 15 ani de inchisoare.

In ianuarie 2010, Nicolae Popa a solicitat suspendarea executarii pedepsei cu inchisoarea data de autoritatile romanesti. Cererea a fost insa inaintata Politiei din Indonezia care a refuzat-o pe motiv ca Popa nu este detinutul lor, ci al Romaniei. Informatia a aparut in ziarul The Jakarta Globe. Autoritatile indoneziene au declarat ca Nicolae Popa a fost arestat in baza mandatului trimis de catre Interpol, la cererea Politiei Romane. Pe de alta parte, aparatorii din Jakarta ai acuzatului sustin ca politia indoneziana nu are niciun motiv sa il tina incarcerat pe Popa in perioada procesului de extradare. si asta deoarece Popa a trait timp de noua ani in Indonezia fara sa comita vreo infractiune. (realitatea.net)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here