Sorin Ovidiu Vantu, retinut de Parchetul instantei supreme

0
782
vantu

vantuSorin Ovidiu Vantu a fost retinut, joi, de procurorii Parchetului instantei supreme, pentru 24 de ore, in legatura cu favorizarea fugii lui Nicolae Popa, fostul director al Gelsor, din Romania. Concret, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu a fost retinut sub acuzatia de favorizarea infractorului.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu a declarat, joi, la iesirea din sediul Parchetului, in momentul in care a fost urcat in duba Politiei, dupa retinere, ca isi doreste ca atunci cand Traian Basescu va pierde, in sfarsit, o batalie, sa il vada in locul sau.

Procurorii au decis sa-l retina pe Sorin Ovidiu Vantu, dupa ce au primit, saptamana trecuta, informarile de la autoritatile judiciare din Cipru si Indonezia privind tranzactiile prin care ii erau virati bani lui Nicolae Popa de la omul de afaceri, prin intermediul lui Alex Stoian si Octavian turcan.

Procurorii i-au audiat pe Sorin Ovidiu Vantu, Liviu Luca, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere Petrom, Octavian turcan si pe Alex Stoian, in cazul lui Nicolae Popa, fostul director al Gelsor, condamnat la 15 ani de detentie pentru prabusirea FNI, au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

La locuintele acestora si ale altor persoane s-au facut perchezitii.

In acest dosar, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu a fost dat in consemn la frontiera pentru ca autoritatile judiciare sa fie anuntate cand acesta paraseste Romania, dupa cum declarau, in decembrie 2009, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Parchetul inaltei Curti de Casatie si Justitie a informat ca joi au loc perchezitii in zece locatii, fiind audiate o serie de persoane in cazul Nicolae Popa, fostul director Gelsor, pentru care autoritatile romane au solicitat extradarea din Indonezia, unde a fost capturat.

Procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie, in colaborare cu ofiteri de politie din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, continua cercetarile in cauza avand ca obiect favorizarea infractorului, respectiv stabilirea circumstantelor in care Nicolae Popa a fost sprijinit pentru a parasi Romania si a se stabili in strainatate, sustragandu-se astfel de la executarea unei pedepse privative de libertate de 15 ani, informeaza PICCJ. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here