Sorin Oprescu vrea sa organizeze, in Bucuresti, Olimpiada din 2020

0
643
adidas-sport

adidas-sportPrimarul Sorin Oprescu crede ca organizarea Olimpiadei din 2020 in Bucuresti ar putea scoate Romania din criza economica, pentru ca ar atrage foarte multi investitori straini. „Dupa parerea mea, asta poate fi un proiect de unitate nationala,

 un proiect de iesit din nenorocita asta de criza. Va dati seama ce capital de imagine ar avea Romania si Bucurestiul numai daca se coaguleaza aceasta idee si produce candidatura. Am inceput sa fac liste cu mari sportivi care au obtinut rezultate deosebite la Olimpiade, care traiesc in strainatate”, a spus Sorin Oprescu.

Primarul Capitalei spune ca are si un sondaj din care reiese ca proiectul sau va beneficia de sustinerea romanilor. „85% dintre cetatenii din Bucuresti sunt absolut de acord cu acest lucru. Sondajul a fost facut telefonic, pe 3.700 de bucuresteni, iar in tara l-au facut pe un numar de 3.200. 93% dintre romani accepta aceasta idee pe tara, iar la nivel de Bucuresti, 85%”, a explicat edilul Sorin Oprescu.

Intrebat de unde va avea bani pentru organizarea Olimpiadei din 2020, oficialul a spus ca a inceput sa adune oamenii care il pot indrepta catre firme de lobby. „Nu se pune problema la ora asta sa marim taxele ca sa putem organiza Olimpiada. Guvernul trebuie sa vina cu participarea lui pe un plan prezentat si nu cred ca le-a luat Dumnezeu mintile inca prim-ministrului si celorlati”, a conchis Sorin Oprescu. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here