SONDAJ: Top 10 activitati practicate SAMBATA de bucuresteni (SONDAJ aleatoriu pe 100 de bucuresteni)

0
1437

Sambata este o zi deosebit de neobisnuita, in special, din prisma faptului ca necesita ori gasirea unor activitati de relaxare, ori rezolvarea unor situatii personale.
Un studiu realizat pe 100 de bucuresti din diverse zone ale capitalei ne arata care sunt TOP 10 activitati practicate in prima zi de weekend, SAMBATA:

1. Curatenie in casa/masina
Da, majoritatea prefera sa aloce timp pentru a face curatenie ori in masina, ori in casa, aceste 2 lucruri fiind confirmarea simtului de proprietate a romanilor. Daca preferi sa sari peste aceste sarcini exista spalatorii auto sau firme de curatenie care te pot elibera de acest “stres”
2. Iesire la alergat in parc
Nesportivi de fel, majoritatea bucurestenilor prefera sa aloce o mica parte din timpul de relaxare pe mentinerea/cresterea conditiei fizice
3. Iesire la iarba verde/gratar
Suntem un popor de grataragii, recunoastem asta de fiecare data cand suntem intrebati. Da, asta e una dintre principalele iesiri din casa in ziua de Sambata.
4. Somn de voie neintrerupt
Dupa o saptamana dificila, in conditiile unui trafic anevoios, toate elementele adunate, iti transmit dorinta de dormi pana tarziu, spre pranzul zilei de Sambata.
5. Activitati de bricolaj
In Romania, conceptul de DIY inca este la inceput, insa in Bucuresti prinde contur datorita site-urilor care promoveaza conceptul in sine, exemplu Hornbach.ro. Majoritatea simt ca prin activitati de bricolaj se destreseaza, deci intra ca si optiune in primele 5.
6. Shopping in Mall
Surprinzator, ne-am astepta ca aceasta activitate sa fie in primele trei, insa majoritatea celor care au participat la sondaj au zis ca Duminica este ziua de shopping. Multi prefera sa aloce o zi intreaga petrecutului in mall, shopping, filme, etc.
7. Iesire la munte – Brasov
Am trecut-o ca si activitate de Sambata, insa multi bucuresteni, in special tineretul(25-30 ani) pleaca de Vinerea spre munte. Ii dam credit ca si zi completa de relaxare zilei de Sambata, drumul de 4-5 ore intors de DN confirma ca iubim muntele.
8. Runda traditionala de dus la Piata
Sambata e zi de piata la bucuresti. Daca in zi normale RATB-ul e plin de oameni batrani care monitorizeaza preturile precum un crawler dintr-un comparator, in prima zi de weekend pietele nu reusesc sa respire, majoritatea alegand produsul din piata, in detrimentul celui din supermarket.
9. “Dependentii” de iesit la sala
In general, sambata salile de sport sunt mult mai aglomerate decat in mod normal, lucrul acesta confirma ca majoritatea “corporatistilor” aloca in Google Calendar zi de sport.
10. Timpul petrecut cu familia/prietenii
Ultima in top, poate cea mai importanta activitate caruia ar trebui sa ii alocam cel mai mult timp. Putini isi optimizeaza resursele, iar daca luam in calcul timpul ca si resursa, atunci ar trebui sa ne gandim sa mutam pe primul loc, timpul alocat cu cei iubiti.

Sondajul a fost realizat pe un esantion de 100 de bucuresteni, acestia primind ca si variante de raspuns 50 de activitati, primele 10 prezentate in aceste studiu avand cea mai mare pondere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here