Situația financiară solidă permite Grupului MET să continue strategia de extindere

0
631

 

București, 16 aprilie 2024Compania elvețiană MET Group, furnizor de servicii energetice integrate, și-a continuat activitatea remarcabilă, înregistrând în 2023 al doilea cel mai bun rezultat financiar din istoria sa corporativă. Cifrele demonstrează capacitatea Grupului de a obține rezultate și într-un mediu de piață mai puțin volatil. Compania continuă să se axeze în continuare pe strategia de creștere și pe rolul său de partener de încredere în sectorul energetic.

Pe parcursul anului 2023, MET Group a reușit din nou să valorifice punctele forte ale modelului său integrat de afaceri. Grupul a înregistrat al doilea cel mai profitabil an al său pe fondul unor venituri consolidate de 24,5 miliarde de euro. Veniturile companiei au scăzut de la 41,5 miliarde de euro în 2022, reflectând noul mediu de business, cu prețuri mai mici.

MET Group a reușit să aprofundeze și să își extindă accesul la facilitățile financiare, printre care se numără și lansarea unei noi facilități de împrumut în valoare de 1,33 miliarde de euro, alături de multiple acorduri bilaterale. MET consideră că angajamentul partenerilor săi financiari este un semn clar de încredere în modelul integrat de vânzări și tranzacționare al companiei, în creșterea activelor, precum și în capacitatea de gestionare a riscurilor.

Ca parte a strategiei sale de creștere și a angajamentului de a susține tranziția energetică, MET a pus în funcțiune trei noi parcuri fotovoltaice în Spania și în Ungaria, iar în prezent compania a ajuns la o capacitate totală de 391 MW. De asemenea, compania și-a aprofundat segmentul de dezvoltare a energiei regenerabile cu noi intrări pe piețele din Elveția, Germania și Polonia.

MET Group și-a extins activitățile în cadrul segmentului de Vânzări și Tranzacționare, în special prin intrarea pe piața franceză. De asemenea, a continuat să își extindă activitatea în domeniul gazelor naturale lichefiate (LNG), având cea mai diversificată structură de import, din punct de vedere geografic, din Europa. MET deține capacități pe termen lung în Germania, Spania și Croația, având importuri în 8 țări diferite – inclusiv în Marea Mediterană (Grecia, Italia, Croația, Spania), Europa de Nord-Vest (Regatul Unit, Belgia, Germania) și regiunea nordică (Finlanda). MET a livrat aproximativ 2 mtpa (30-40 de încărcături pe an) în ultimii doi ani.

De asemenea, în anul 2023 a fost inaugurat biroul MET din Singapore. MET Asia, o subsidiară deținută în proporție de 90% de MET Group și 10% de Keppel, se va concentra pe dezvoltarea portofoliului de LNG al Grupului, urmărind în același timp în mod activ strategiile de active locale.

Reflectând această creștere, MET Group are în prezent aproape 1.000 de angajați în 15 țări, reprezentând peste 50 de naționalități.

Benjamin Lakatos, președintele și directorul general al MET Group, a declarat: „În 2022, MET și-a demonstrat capacitatea de a traversa cu succes prin cele mai turbulente piețe energetice din ultimele decenii. În 2023, Grupul a demonstrat puterea și profitabilitatea inerentă a modelului său de afaceri integrat pe piețe mai puțin volatile. Privind către viitor, vom continua să ne bazăm pe echipa noastră extrem de motivată, excepțională și multiculturală, pentru a prospera pe parcursul tranziției energetice.”

 

Grupul MET

MET Group este un furnizor de servicii energetice integrate, cu sediul central în Elveția și operațiuni și active pe piețele gazelor naturale și energiei electrice. MET este prezentă prin subsidiare în 15 țări și 30 de piețe naționale de gaze naturale și în 22 de centre internaționale de tranzacționare. MET a dovedit o experiență vastă în operarea de active energetice verzi (bazate pe surse regenerabile) sau flexibile (din surse convenționale), oferind cea mai largă paletă de sprijin pentru tranziția energetică. Veniturile consolidate ale Grupului MET s-au ridicat în 2022 la 41,5 miliarde euro, volumul total de gaze naturale tranzacționate fiind de 109 BCM, inclusiv contracte futures, iar cel de energie electrică la 67 TWh, inclusiv contracte futures.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here