Siria are ultima sansa de a evita un razboi civil sangeros si de durata, a declarat presedintele Rusiei Dmitri Medvedev

0
636
pace-razboi-lume

pace-razboi-lumePresedintele rus Dmitri Medvedev a apreciat ca misiunea lui Kofi Annan este „probabil ultima sansa” pentru a evita un „razboi civil de durata” in Siria si a adaugat ca Rusia ii va acorda tot ajutorul posibil, au transmit agentiile ruse duminica.

„Probabil, aceasta este pentru Siria ultima sansa de a evita un razboi civil sangeros si de durata. Speram ca munca dumneavoastra sa fie rasplatita cu un rezultat pozitiv”, a spus acesta in cursul unei intalniri cu Annan la aeroportul Vnukovo din Moscova.

„Va vom acorda tot sprijinul, la toate nivelurile si in toate directiile, acolo unde Rusia va avea posibilitatea”, a adaugat liderul statului rus, care se pregateste sa plece la Seul pentru un summit cu privire la securitatea nucleara.

Conform unei traduceri in rusa a declaratiilor sale, Annan, care este emisarul ONU si al Ligii Arabe pentru Siria, a spus ca se bazeaza pe sustinerea rusa.
„Ca de obicei, ne bazam pe faptul ca ne putem sprijini pe ajutorul si consilierea Rusiei”, a declarat Annan, conform agentiilor ruse.

Rusia si China au blocat doua rezolutii ale Consiliului de Securitate al ONU ce condamnau represiunea din Siria, apreciind ca Occidentul considera responsabil numai regimul sirian, in timp ce insurgentii numara printre ei si extremisti.

Moscova si Beijing au votat in sfarsit miercuri o declaratie a Consiliului de Securitate care sustine medierea lui Kofi Annan pentru a pune capat violentelor si care solicita Siriei sa aplice fara intarziere propunerile reglementarii.

Planul lui Annan preconizeaza incetarea tuturor formelor de violenta din partea tuturor partilor sub supravegherea ONU, furnizarea de ajutor umanitar si eliberarea persoanelor retinute in mod arbitrar.

Fostul secretar general al Natiunilor Unite a venit la Moscova de unde va pleca miercuri la Beijing pentru a determina in ce masura cele doua puteri sunt pregatite sa faca presiuni asupra presedintelui Bashar al-Assad pentru a opri conflictul care dureaza de mai bine de un an si care s-a soldat cu aproximativ 9.000 de morti, conform unui ONG. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here