50 de permise port-arma apartinand angajatilor MAI au fost suspendate, pana la o noua evaluare psihologica

0
727
pistol-gloante

pistol-gloanteAproximativ 50 de lucratori MAI sunt cunoscuti in evidentele medicale cu probleme care au necesitat si consiliere psihologica, in cazul acestora fiind demarate procedurile de suspendare temporara a permiselor de port-arma pana la o noua evaluare medicala si neimplicarea lor in misiuni operative.

Directia Medicala din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor a realizat o analiza a situatiei angajatilor MAI care detin arme letale, verificarile fiind facute la solicitarea ministrului Gabriel Berca.

Ministerul precizeaza, intr-un comunicat remis, duminica, agentiei MEDIAFAX, ca in urma analizei s-a constatat ca aproximativ 50 de lucratori ai MAI sunt cunoscuti in evidentele medicale cu probleme care au necesitat si consiliere psihologica.

In cazul acestora, la propunerea Directiei Medicale au fost demarate procedurile de suspendare temporara a permiselor de port-arma pana la o noua evaluare medicala si neimplicarea lor in misiuni operative.
„in acest interval, Directia Medicala din cadrul MAI va monitoriza, consilia si evalua toti lucratorii aflati in aceasta situatie si va realiza periodic, impreuna cu unitatile sanitare din subordine, evaluari cu privire la starea de sanatate a angajatilor „, a precizat sursa citata.

Ministrul de Interne a declarat in emisiunea „Dupa 20 de ani”, difuzata duminica de Pro TV, ca in urma verificarilor dispuse au aparut deja semne de intrebare privind 52 de angajati care detin arme letale si care sunt in analiza Directiei medicale pentru ca au avut probleme de natura psihologica. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here