Sinteza actiunii cu statie mobila a DJEP Cluj desfasurata in comuna Marisel

0
638

O echipa formata din cinci lucratori ai Directiei Judetene de Evidenta a Persoanelor Cluj, institutie publica de interes judetean, care functioneaza sub autoritatea Consiliului Judetean Cluj, s-a deplasat vineri, 24 iunie, in localitatea Marisel, judetul Cluj, cu statia mobila, in vederea preluarii documentelor pentru intocmirea cartilor de identitate.

Lucratorii DJEP sprijiniti de autoritatile locale si organele de politie, au executat o activitate de preluare a imaginii si de primire a documentelor necesare eliberarii actelor de identitate. Cu aceasta ocazie au fost primite de la locuitorii comunei un numar de 47 cereri, reprezentand diferite cazuri: 8 tineri care au implinit varsta de 14 ani, 8 persoane pentru schimbare de domiciliu si expirare, 11 persoane pentru preschimbarea buletinului vechi de identitate, 16 persoane cu carti de identitate expirate, 4 persoane care s-au regasit in alte situatii si 2 persoane au solicitat aplicarea vizei de resedinta, actele de identitate urmand a fi eliberate in termenul legal prevazut de actele normative in vigoare.
Reamintim in acest context faptul ca, in conformitate cu prevederile legale, cetatenii sunt obligati sa se prezinte, in termen de 15 zile de la implinirea varstei de 14 ani sau inainte cu cel putin 15 zile de la expirarea valabilitatii actului de identitate detinut, la sediul Serviciului Public Comunitar Local de Evidenta a Persoanelor la care sunt arondati cu domiciliul sau la Directia Judeteana de Evidenta a Persoanelor Cluj, cu sediul in municipiul Cluj-Napoca, Str. Aviator-Badescu, nr. 7-9, pentru a solicita eliberarea cartii de identitate, respectiv intrarea in legalitate. Nerespectarea acestor prevederi atrage raspunderea contraventionala, respectiv sanctionarea cu amenda cuprinsa intre 40 si 80 lei, fara a exista posibilitatea achitarii in 48 de ore, a jumatate din minimul sumei prevazute.

Biroul de presa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here