Sinistratii sunt scutiti de la plata impozitului

0
568
sinistrati

sinistratiOamenii din localitatile afectate de inundatii sunt scutiti, prin lege, de la plata impozitului pe casa si teren pana la sfarsitul anului.

 Chiar daca prevederea se regaseste in Codul Fiscal, autoritatile locale din Saucesti – satul grav afectat de viituri – nu le-au spus sinistratilor ca pot scapa de plata taxelor locale in perioada august-decembrie 2010.Sinistratii sunt scutiti de la plata impozitului din luna august pana in decembrie 2010. in Saucesti, oamenii au platit impozit pe terenul intravilan intre 26 si 674 de lei pe hectar in intravilan, in functie de categoria de folosinta, iar in extravilan, intre 30 si 47 de lei pe hectar, pe an.

Oamenii spun ca nu stiau ca cei afectati de inundatii pot face cereri de scutire de la plata impozitului, iar reprezentantii primariei nu i-ar fi anuntat acest lucru.

„Prin biroul financiar contabil, noi vom inregistra cererile si imediat cu inceperea anului 2011, anul fiscal 2011, vor fi luati in evidenta ca scutiti”, a declarat Valentin Manea, secretar in comuna Saucesti.

Ca sa nu mai plateasca impozit, sinistratii trebuie sa depuna o cerere la Primarie, in care sa precizeze tipul imobilului afectat si suprafata inundata. in comuna Saucesti au fost afectate 500 de locuinte si cateva sute de hectare de teren. Oamenii care au platit integral impozitul isi vor recupera banii anul viitor.

Conform prevederilor in vigoare, in cazul unei calamitati naturale, persoanele fizice afectate pot beneficia de scutire de la plata impozitului pe cladire si teren inca din prima zi a lunii urmatoare celei in care s-a produs evenimentul. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here