Sindicalistii protesteaza din 28 februarie si intra in greva cand Codul Muncii ajunge la promulgare

0
435
protest_nemultumiri

protest_nemultumiriSindicalistii ameninta cu greva generala din prima zi in care presedintele primeste pentru promulgare proiectele Codului Muncii si Codului de dialogului social, iar din 28 februarie incep actiunile de protest in teritoriu. Potrivit planului de actiune stabilit, luni, de birourile executive

ale tuturor federatiilor afilitate la cele cinci confederatii, din 28 februarie incep protestele in teritoriu, iar in Capitala din ziua in care se discuta la Camera Deputatilor proiectul de modificare a Codului Muncii.

Liderii confederatiilor sindicale au anuntat, luni dupa-amiaza, ca au stabilit pichetarea intrarilor in sediul Parlamentului, discutii cu deputatii din comisie, pichetari si vizite la domiciliu si la sediile PDL, UDMR, UNPR, minoritati, pentru depunerea solicitarilor sindicale, mitinguri in teritoriu, cu reunirea oamenilor pe drumurile europene sau nationale si greva de avertisment in ziua votului in Camera Deputatilor.

La nivel local, in fiecare luni incepand din 28 februarie si pana in 18 aprilie vor fi mitinguri in fata prefecturilor, precum si a primariilor din Bihor, Botosani, Harghita, Constanta si Caras-Severin.

Premierul Emil Boc a anuntat, luni, ca liderii coalitiei de guvernare propun asumarea raspunderii Guvernului in Parlament pe Codul Muncii , precizand ca in perioada urmatoare vor avea loc consultari si cu grupurile parlamentare.

Emil Boc a precizat ca va avea discutii pe tema Codului Muncii cu fiecare grup parlamentar din coalitie.

El a mai spus ca in perioada urmatoare va mentine si continua dialogul cu partenerii sociali, cu sindicatele si patronatele si va tine cont de amendamentele parlamentarilor in cadrul procedurii de asumare a raspunderii Guvernului pe Codul Muncii.

Emil Boc a precizat ca in urma acestor consultari Guvernul va lua decizia finala in privinta asumarii raspunderii.

Premierul Emil Boc a anuntat, vineri, ca exista posibilitatea ca Guvernul sa isi angajeze raspunderea in Parlament pentru modificarile Codului Muncii, o decizie urmand sa fie luata dupa discutii in coalitie si in Guvern. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here