Sindicalistii n-au ajuns la un acord cu administratia ArcelorMittal in privinta salariilor

0
855
bancnote-salariu

Negocierile purtate intre sindicalisti si administratia combinatului ArcelorMittal din Galati au esuat, iar angajatii au anuntat ca declansa conflictul de munca, anunta Mediafax.

Administratia combinatului siderurgic si sindicalisti s-au intalnit joi seara pentru a modifica salarizarea din contractul colectiv de munca.

„Administratia si-a pastrat oferta de acordare a trei bonusuri, unul de 2 la suta din salariul anual in ianuarie, altul de 2 la suta in iulie – ambele neconditionate. Pe langa acestea, ei au mai oferit un alt bonus de 1,5 la suta pentru luna decembrie, conditionat insa de profit. Nu suntem de acord cu aceste propuneri si am cerut indexarea salariilor cu 7 la suta, majorarea primelor anuale la 200 de lei si a primei de vacanta la 500 de lei, mentinerea salariului minim pe unitate cu 50 de lei peste salariul minim pe economie si dorim ca personalul care lucreaza in schimburi sa fie platit conform graficului de tura continua, toate aplicate retroactiv de la 1 ianuarie. in aceste conditii, incepem demersurile legale pentru declansarea conflictului de munca si vom consulta in permanenta angajatii”, a declarat purtatorul de cuvant al reprezentantilor salariatilor, Vasile Crisan.

In acest moment, cei 7.800 de salariati de la ArcelorMittal Galati nu beneficiaza de prevederile unui contract colectiv de munca, in conditiile in care cel vechi a expirat in 20 ianuarie, iar cel nou nu a fost incheiat la ultima runda de negocieri.

Joi dimineata, peste 200 de salariati ai combinatului siderurgic ArcelorMittal Galati au protestat in fata sediului administrativ al societatii, in contextul in care in cursul zilei urma sa aiba loc ultima sedinta de negocieri privind contractul colectiv de munca al unitatii pe anul 2013.

Actiunea de protest a avut loc la iesirea lucratorilor din schimb, potrivit unor surse din cadrul unitatii siderurgice unii salariati manifestandu-se violent si aruncand cu pietre inspre cladirea unde isi desfasoara activitatea conducerea combinatului.

Negocierile CCM la ArcelorMittal Galati au inceput anul trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here