Simion CRETU, director general ADR Centru: “Beneficiarii finantarilor nerambursabile care mai au in derulare proiecte REGIO trebuie sa depuna eforturi pentru a-si finaliza proiectele, astfel incat sa se incadreze si cu efectuarea platilor pana la 31 decembrie 2015”

0
739

Au fost aprobate orientarile comunitare privind procesul de inchidere a programelor operationale finantate din fonduri europene, in perioada 2007-2013. Astfel, activitatile proiectelor REGIO, receptia bunurilor si serviciilor, emiterea facturilor si platile catre contractori trebuie efectuate pana la data de 31 decembrie 2015, anunta Agentia pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Centru, intr-un comunicat. 

Pentru platile ce urmeaza sa se efectueze chiar in luna decembrie 2015, toti beneficiarii care mai au proiecte in implementare trebuie sa-si coreleze termenele prevazute in contractele incheiate cu contractorii sau cu furnizorii, inclusiv cu programul de lucru din luna decembrie al Trezoreriei sau al bancilor.

Referindu-se la procedurile de inchidere a POR 2007-2013, directorul general ADR Centru, Simion CREȚU, a precizat: ”Aceasta informare este, de fapt, un apel catre toti beneficiarii de finantare nerambursabila care mai au in derulare proiecte REGIO, pentru a depune toate eforturile de a-si finaliza in timp util proiectele pe care le deruleaza, astfel incat sa se incadreze si cu efectuarea platilor pana la data de 31 decembrie 2015. AM POR a subliniat ca doreste sa evite riscul ca nefinalizarea proiectelor sa determine restituirea integrala a sumelor primite din fondurile nerambursabile. Cu alte cuvinte, recomandam cresterea ritmului de depunere a cererilor de plata/rambursare, de emitere lunara a facturilor de catre contractor, de accelerare a ritmului de lucru, in special pentru contractele de lucrari, pentru a finaliza proiectele in termenele contractuale”.

De asemenea, Autoritatea de Management a Programului Operational Regional (AM POR) – care este Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice – a solicitat beneficiarilor de finantare orice propuneri utile in vederea dispunerii, in limita competentelor, a masurilor necesare prin care sa-i sprijine pentru finalizarea cu bine a proiectelor pe care le deruleaza. (Daniel Negut)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here