Siguranta pe primul loc: Mercedes-Benz Sprinter cu pachet extins Electronic Stability Program (ESP)

0
656

Succesorul sistemului ADAPTIVE ESP  garanteaza o siguranta mai mare. Sistemul Brake Disc Wipe imbunatateste raspunsul la franarea in conditii de vreme umeda. Sistemul Electronic Brake Prefill asigura raspunsul rapid la franare, adecvat situatiei de trafic.

Stuttgart – Introducerea pachetului extins ESP pentru Mercedes-Benz Sprinter din ianuarie 2012 va imbunatati performanta de franare in situatii critice si va creste siguranta pasagerilor si a celorlalti participanti la trafic. Pachetul ADAPTIVE ESP 9i inlocuieste sistemul actual ADAPTIVE ESP 8.1. Aceasta este o dovada in plus ca siguranta este una dintre valorile fundamentale ale brandului Mercedes-Benz.
Succesorul sistemului ADAPTIVE ESP garanteaza o siguranta mai mare
Sistemul inteligent de siguranta ADAPTIVE ESP completeaza alte aspecte precum tehnicile precaute de condus, frane eficiente si sistemele sofisticate ale sasiului pentru o siguranta cat mai mare. Ca si in cazul sistemului de siguranta ADAPTIVE ESP 8.1, standard de la lansarea modelului actual Sprinter, noul ESP 9i ia si el in considerare  incarcatura transportata de autovehicul. in functie de masa si de pozitia centrului de greutate ale autovehicului, senzorii ESP stabilesc incarcarea autovehicului in orice moment; acest lucru asigura stabilizarea autovehicului prin interventia individuala modulata a sistemului ESP 9i.
Noul sistem ESP va interveni, de asemenea, selectiv in cazul in care o remorca incepe sa se balanseze, ajutand astfel soferul sa stabilizeze autovehiculul si legatura intre autovehicul si remorca. ADAPTIVE ESP 9i are doua functii aditionale: Brake Disc Wipe si Electronic Brake Prefill.
Sistemul Brake Disc Wipe accelereaza timpul de raspuns la franare in conditiile de vreme umeda
in conditii de vreme ploioasa, asupra franelor se aplica o usoara presiune de franare la intervale regulate de timp cu scopul de a sterge pelicula de apa de pe discul de frana. in cazul unei franari de urgenta, puterea totala de franare este activata imediat. Acest lucru conduce la o distanta de franare mai scurta, comparativ  cu cea in cazul in care discurile de franare sunt umede.
Sistemul Electronic Brake Prefill asigura un raspuns rapid de franare
Daca acceleratia este eliberata brusc si rapid, placutele de frana sunt activate usor in mod automat astfel incat sa elimine in prealabil spatiul dintre placutele de frana si discuri. in cazul franarii de urgenta, vor fi castigate cateva milisecunde, din moment ce suprafata de frecare a placutelor si discurile vor fi deja in contact, facilitand astfel o decelerare eficienta.
Aceasta functie reduce, de asemenea, distanta de franare, care, in functie de circumstante, ajuta la evitarea unui accident sau la diminuarea efectelor acestuia.
Noul sistem ADAPTIVE ESP 9i va fi disponibil ca dotare standard din ianuarie 2012 fara niciun extra cost.
Vizitati www.media.mercedes-benz.ro pentru mai multe informatii despre Mercedes-Benz.

Gabriel Craciun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here