Siemens va plati o amenda de 10 mil. dolari pentru practici comerciale neloiale

0
844

Grupul german Siemens va plati o amenda de 10 milioane de dolari dupa ce procurorilor din New York au acuzat compania ca a oferit informatii false pentru a castiga contracte de infrastructura in valoare de 200 milioane dolari, scrie Business Week.

Siemens a incalcat legea statului New York dupa ce a prezentat documente false pentru a castiga o licitatie. In comunicatul de presa transmis de Siemens, producatorul de electronice a anuntat ca isi va asuma responsabilitatea pentru administrarea documentelor false facuta de compania partenera Schlesinger Electrical Contractors.

“Compania a reusit prin mijloace neloiale sa se claseze inaintea altor concurenti. Desi majoritatea obiectivelor au fost indeplinite de companie, legea va fi totusi aplicata”, a declarat Cyrus Vance Jr, procurorul din New York, care s-a ocupat de acest caz.

Departamentul de Protectie a Mediului din New York a acordat comaniei Schlesinger-Siemens Electrical cinci contracte in valoare de 234 milioane dolari.

Nu este pentru prima data cand grupul german intra in conflict cu autoritatile din SUA. In 2008, Siemens AG a acceptat sa plateasca o amenda record de 800 milioane dolari autoritatilor americane, pentru a pune capat unei investigatii privind acuzatii de coruptie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here