Sibiu, singurul oras din Romania cotat cu trei stele in "Ghidul verde Michelin"

0
643
sibiu-oras

sibiu-orasPrimarul Sibiului, Klaus Iohannis, a anuntat, joi, ca municipiul este singurul din Romania care a primit, in editia din acest an a „Ghidului verde Michelin”, o cotatie de trei stele, care, pentru realizatorii acestui ghid turistic inseamna ca orasul este „o locatie care trebuie vazuta neaparat”.

Primarul Klaus Iohannis a anuntat, intr-o conferinta de presa, ca Sibiu a primit trei stele – punctaj maxim – din partea realizatorilor „Ghidului verde Michelin”, fiind singurul oras din Romania care a primit aceasta cotatie.

„In clasificarile Michelin o stea inseamna ca merita sa te abati putin din drum ca sa vezi locul respectiv, doua stele inseamna ca e bine sa te abati din drum ca sa vezi locul respectiv, iar trei stele inseamna ca trebuie sa iti faci un drum extra pentru a vedea locatia respectiva. Un oras de trei stele este o locatie care trebuie neaparat vazuta”, a declarat Klaus Iohannis.

El a precizat ca, in vacantele personale, a folosit de foarte multe ori „Ghidul verde Michelin”, fiind incantat de faptul ca este un ghid turistic independent.

” Sibiu este singurul oras din Romania cu aceasta cotatie . Cel mai mult imi place la acest ghid faptul ca este independent. Daca imi planific un concediu, atunci incerc sa imi cumpar ghidul si locul in care ajung e chiar asa cum e descris. Eu il folosesc de ani, ca persoana privata. Mi s-a parut notabil ca Sibiu are trei stele, de aceea vi l-am prezentat”, a explicat Iohannis.

Ghidul – pus la dispozitia jurnalistilor de reprezentantii Primariei Sibiu – invita turistii sa poposeasca in Sibiu si „sa descopere in liniste orasul sasesc cu minunatele sale privelisti si muzeele Brukenthal si Dumbrava”.

Orasul este nominalizat atat in sectiunea „Idei pentru weekend2, cat si la sectiunea unui tur „esential” al Romaniei (un itinerar de 17 zile prin Romania).

Sibiu si imprejurimile apar in numeroase randuri in ghid: Sibiul ca oras medieval, imprejurimile ca „rural si frumos”, Sibiul ca oras al muzeelor, Sibiu – oras al evenimentelor.

La sectiunea „Evenimente”, ghidul prezinta structurate, pe luni, evenimentele culturale mari ale oraselor din Romania. Sibiul este reprezentant aproape in fiecare luna.

In textul ghidului, zona Sibiului are rezervate 13 pagini.

Autorii ghidului afirma: „este greu sa nu te lasi cucerit de farmecul acestui baroc a carui frumusete a facut ca orasul sa fie desemnat Capitala Culturala Europeana in 2007 si totul contribuie la puterea de seductie pe care Sibiul o exercita asupra vizitatorului”.

Ghidul Michelin pentru Romania a fost lansat in 26 mai, la Bucuresti, in cadrul Bookfest.

in afara Sibiului, alte sapte obiective din Romania au primit maximul de stele (de vizitat neaparat): manastirile din Bucovina, Maramuresul, Dragomirna, Transfagarasanul, Horezu, Prejmerul si Delta Dunarii.

Potrivit unui comunicat de presa al Michelin, grupul a creat primul ghid de calatorie in urma cu mai bine de 100 de ani pentru a promova calatoriile rutiere si pentru un condus mai sigur.

Ghidul are 360 de pagini si include 22 de harti, aproximativ 600 de adrese (din care 400 cu locuri de cazare si restaurante) si 160 de fotografii.

Activitatea grupului Michelin include si servicii de suport, prin intermediul ViaMichelin.com, publicarea de ghiduri de calatorie, de hoteluri, de restaurante, harti si atlase rutiere.

Cu sediul in Clermont-Ferrand, Franta, Michelin este prezent pe cinci continente, in 170 de tari, are 129.000 de angajati si coordoneaza 68 de unitati in toata lumea. (Mediafax)
Sursa foto: Arhivafoto.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here