BACALAUREAT 2011: Proba de evaluare a competentelor digitale incepe in 10 iunie, in loc de 13 iunie, si dureaza 5 zile

0
652
examen-calculator

examen-calculatorMinisterului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului a hotarat ca prima zi a probei D de evaluare a competentelor digitale sa fie vineri 10 iunie, in loc de 13 iunie, intrucat zilele de 12 si 13 iunie sunt libere cu ocazia Sarbatorii de Rusalii, potrivit Codului Muncii, informeaza MECTS.

Potrivit prevederilor art. 134 din Legea privind Codul Muncii nr. 53/2003 republicata, prima si a doua zi de Rusalii, in aces an 12 si 13 iunie – sunt zile de sarbatori
legale in care nu se lucreaza. in perioada premergatoare examenului de Bacalaureat 2011, directiile de specialitate ale Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului au purtat un dialog constant cu comisiile judetene de bacalaureat, arata un comunicat de joi al MECTS.

Directiile responsabile cu organizarea si desfasurarea examenului au propus conducerii Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, in urma discutiilor, ca prima zi a probei D de evaluare a competentelor digitale sa se desfasoare in data de vineri, 10 iunie 2011.

Potrivit MECTS, in luarea deciziei s-a tinut cont si de dificultatea probelor pe care absolventii de clasa a XII-a le vor sustine in data de 20 iunie – proba de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala (intelegerea textului audiat si proba scrisa).

Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului a solicitat inspectoratelor scolare judetene/a Municipiului Bucuresti sa ia toate masurile necesare pentru comunicarea acestei decizii in unitatile de invatamant si pentru informarea corecta a tuturor candidatilor.

Perioada alocata desfasurarii probei D se mentine la cinci zile.

Potrivit MECTS, perioada de desfasurare a probelor examenului de Bacalaureat 2011 nu a fost modificata (6 iunie – 1 iulie 2011), iar principiile pe care se bazeaza textul legislativ permit Ministerului Educatiei orice adaptare la situatii si nevoi concrete.

Potrivit calendarului initial de organizare si desfasurare a bacalaureatului, in 6 – 8 iunie are loc proba A – Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana ; in 8 – 10 iunie proba B – Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna; 13 – 17 iunie – proba D Evaluarea competentelor digitale; 20 – 23 iunie – proba C, Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala. Din 27 iunie sunt organizate probele scrise. Rezultatele finale vor fi afisate in 8 iulie. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here