Seria întâlnirilor online COAL-live! continuă

0
1869

Seria întâlnirilor online COAL-live! continuă: dezbatere privind măsurile economice pentru sectorul cultural creativ cu Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu:

Vom propune Ministerului Sănătății reluarea progresivă a activității în domeniul artistic. Într-o prima etapă avem în vedere deschiderea muzeelor, bibliotecilor și librăriilor, după care, într-o etapă ulterioară, progresiv, permiterea evenimentelor cu 50, 100, 300 de participanți.

 

București, 30.04.2020 – Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, dar și reprezentanți ai antreprenorilor și mediului artistic au acceptat invitația de a participa la dezbaterea organizată de Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali (COAL) cu tema Măsurile economice pentru sectorul cultural creativ”.

Răzvan Adrian Ailenei,  manager al drepturilor de autor pentru aproximativ 300 de artiști, trainer-ul Alexandru Agarici, artista Andreea Bănică, designerul Adrian Oianu, Emil Pantelimon, managerul corului Madrigal au participat la această ediție a COAL-live.

Întâlnirea este moderată de Sebastian Buși, Președintele COAL și atrage la fiecare ediție peste 10.000 de oameni de afaceri și reprezentanți ai mediului cultural din toată țara.

Sectorul Cultural Creativ trebuie să se adapteze noilor condiții de lucru și de trai, în baza principiilor ca siguranța publică, transparența și echitatea veniturilor. Vedem cum lumea afacerilor a găsit soluții în perioade de criză pentru a-și continua și dezvolta activiatea. La fel și ONG-urile sau organizatorii de evenimente. Această industrie se presupune a fi cea mai creativă și se află în situația de a găsi astfel de resurse. Noi toți trebuie să găsim și să ne adaptăm noilor condiții, dezvoltăm granturi, proiecte noi, concepem platforme online, ne reinventam. Ne concentrăm pe măsurile pe care le putem lua cu efecte pe termen scurt și mediu, însă analizăm și soluțiile pe termen lung care se referă la infrastructura culturală. Totul este realizat în baza dialogului social. Strategia principală a Ministerului Culturii este de a construi pârghiile necesare pentru protejare domeniilor culturale. Am urmărit atât implementarea obiectivelor prevăzute în programul de guvernare cât și a celorlalte provocări apărute de-a lungul timpului.”, a declarat Bogdan Gheorghiu, Ministrul Culturii

Dezbaterile online COAL-live! au loc săptămânal reunind invitați cheie din zona politică și administrativă cu putere decizională în diferite sectoare ale economiei cu oameni de afaceri și antreprenori din același domeniu.

“Ne bucurăm că putem crea o platformă de comunicare nu numai pentru antreprenori, dar și pentru mediul cultural. Pentru că ne propunem să nu ignorăm nici un sector afectat de criză, în cadrul acestei întâlniri am dezbătut problemele întâmpinate de sectorul cultural – artistic, unul dintre cele mai afectate în această perioadă. Sa nu uităm că acesta este în definitiv un segment de business, care are nevoie de susținere și de resurse financiare.”, a declarant Sebastian Buși, președintele Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali.

Seria dezbaterilor online COAL-live! vine ca o soliție de facilitare a interacțiunii mediului de afaceri cu decidenții politici într-o prerioadă în care consultarea companiilor este esențială în generarea unor planuri de actiune. Mai mult decât atât, COAL sustine si promoveaza inițiativa, spiritul întreprinzător, antreprenoriatul în România. Dezbaterile COAL-live! sunt urmărite săptămânal de câteva sute de oameni de afaceri din toate județele României pe pagina de Facebook Organizația Oamenilor de Afaceri Liberalihttps://www.facebook.com/Organiza%C8%9Bia-Oamenilor-de-Afaceri-Liberali-103270954378999/

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here