Senatul adopta tacit Ordonanta care diferentiaza indemnizatiile pentru cresterea copilului

0
599
bebe

bebeOrdoanta de Urgenta care diferentiaza plafoanele indemnizatiilor acordate mamelor in functie de durata concediului de crestere a copilului – un an dau doi ani – a fost adoptata tacit, miercuri, de Senat. Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului 111/2010 privind concediul

si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor primise raport negativ Comisia pentru munca, familie si protectie sociala.

Ordonanta de urgenta stabileste ca mamele care opteaza pentru un concediu de un an pentru cresterea copilului beneficiaza de o indemnizatie lunara in cuantum de 75 la suta din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni, dar nu mai mare de 3.400 de lei.

Actul prevede, pe alta parte, ca mamele care aleg sa aiba un concediu de un an pentru cresterea copilului sa beneficieze de o indemnizatie lunara in cuantum de 75 la suta din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni, dar nu mai mare de 1.200 de lei.

In ambele cazul indemnizatia nu poate sa fie mai mica de 600 de lei.

Senatorii au reluat, miercuri, votul asupra Ordonantei de Urgenta dupa ce, luni, proiectul de lege de respingere a acesteia nu a intrunit cele 69 de voturi favorabile, necesare adoptarii sau respingerii unui act normativ cu caracter organic.

La reluarea votului, proiectul de adoptare a Ordonantei nu a intrunit numarul necesar de voturi pentru a fi considerat adoptat – 37 voturi „pentru” si 35 de voturi „impotriva”.

In continuare, presedintele Senatului, Mircea Geoana, a supus la vot proiectul de respingere a Ordonantei, care a intrunit numarul de voturi necesare – 37 de voturi „pentru” si 34 voturi „impotriva”.

Pentru ca termenul de adoptare tacita a proiectului de lege se implineste miercuri, 23 februarie, presedintele Senatului, Mircea Geoana, a anuntat ca ordonanta va merge la Camera Deputatilor, care este Camera decizionala, in forma propusa de Executiv. (Mediafax)
Sursa foto: ArhivaFoto.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here