Semnare acord de cooperare CJC –ISU Construire Centrul Judetean de Management al Situatiilor de Urgenta

0
595

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, d-nul Alin Tise, a semnat acordul de cooperare dintre Consiliul Judetean Cluj si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Avram Iancu” al judetului Cluj, document care prevede realizarea, in maximum 3 ani, a Centrului Judetean de Management al Situatiilor de Urgenta.

Acest proiect presupune edificarea Centrului Judetean de Conducere si Coordonare a Interventiilor si a unui Dispecerat Integrat, ambele unitati urmand sa-si desfasoare activitatea in actualul sediu al ISU Cluj de pe B-dul 21 Decembrie 1989, nr. 69-71, Cluj-Napoca.
Proiectul Centrului Judetean de Management al Situatiilor de Urgenta propune implementarea unui sistem pro-activ care vizeaza atat gestionarea apelurilor de urgenta cat si monitorizarea in scopul detectiei timpurii si a prevenirii situatiilor de urgenta sau a disfunctionalitatilor din comunitate care pot constitui amenintari la adresa sigurantei cetatenilor, a mediului de afaceri sau a mediului inconjurator.
Marele avantaj al noului centru va fi acela ca apelurile de urgenta vor putea fi preluate dintr-un singur loc, astfel incat toate institutiile responsabile – Politia, Serviciul de Ambulanta, Jandarmeria sau Pompierii, vor putea sa actioneze concertat, fapt care va scurta considerabil timpul de reactie la alerta, autoritatile ajungand astfel mult mai repede la interventii.
„Existenta sistemelor-suport necesare autoritatilor locale pentru managementul situatiilor aparute in cadrul comunitatii – supraveghere video urbana, managementul traficului, etc.,  nu este suficient pusa in valoare din cauza faptului ca acestea nu sunt integrate. in fiecare an, la nivelul judetului, ne confruntam cu diverse situatii de urgenta care presupun implicarea tuturor institutiilor statului, astfel incat implementarea unui dispecerat care sa gestioneze unitar toate apelurile de urgenta este mai mult decat necesara si utila, coordonarea comuna conferind si un caracter preventiv actiunilor intreprinse”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, d-nul Alin Tise.
Pentru realizarea centrului, in data de 11 februarie a.c., plenul consiliului judetean a aprobat prin HCJ nr. 52/2011 alocarea sumei de 250.000 de lei pentru finantarea acestui proiect in anul 2011, urmand ca in urmatorii doi ani, Consiliul Judetean Cluj sa prevada in bugetul propriu si celelalte sume necesare realizarii si implementarii Proiectului „Centrul Judetean de Management al Situatiilor de Urgenta”.
Biroul de presa 28.02.2011

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here