Seful FMI: Am spus "NU" scaderii salariilor cu 25%, mai bine ii impozitam pe bogati

0
665
imf-strauss

imf-straussFMI s-a opus scaderii salariului bugetarilor cu 25%, propunand in schimb impozite mai mari pentru cei bogati, insa Guvernul Romaniei a refuzat, a declarat, joi seara, Dominique Strauss-Kahn, directorul Fondului Monetar International.

Joi seara, pe canalul France 2, seful FMI Dominique Strauss-Kahn a spus ca Fondul Monetar International a refuzat initial ca Guvernul Romaniei sa scada salariile bugetarilor cu 25%. in schimb, FMI a cerut Guvernului roman sa creasca impozitele pentru cei bogati, dar Guvernul Romaniei nu a fost de acord, a declarat Strauss-Kahn la televiziunea franceza.

„Romania este intr-o situatie mai dificila decat credeam si decat o crede si ea. I-am spus: in aceste conditii, vom accepta ca deficitul bugetar pe care l-am convenit sa fie putin mai mare pentru ca in felul acesta vom sustine cresterea economica. Totusi, situatia s-a degradat mai mult decat am crezut. Prin urmare, am cerut noi masuri. Guvernul Romaniei ne-a spus: Vom taia 25% din salariile functionarilor. Noi am spus NU. Daca vreti sa faceti economii, mariti impozitele si mai ales impozitele pentru cei bogati. Guvernul a spus NU, noi suntem cei care decidem. si asta e adevarul: guvernul decide intotdeauna, nu FMI. Noi spunem doar care e drumul de urmat. Guvernul propune masurile, guvernul roman le-a ales”, a dezvaluit Dominique Strauss-Kahn la France 2.

Tot joi, intr-o conferinta de presa, Caroline Atkinson, directorul pentru relatii externe in cadrul FMI, a marturisit ca FMI nu a insistat asupra taierii salariilor bugetarilor din Romania, aceasta fiind decizia Guvernului de la Bucuresti. De asemenea, Atkinson a mai precizat ca este important ca cei vulnerabili sa fie protejati. (Sursa: realitatea.net)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here