Seful ANAF solicita suspendarea vicepresedintelui Romeo Nicolae, suspectat de coruptie

0
549

Presedintele ANAF, Gelu stefan Diaconu, i-a propus, miercuri, premierului Victor Ponta suspendarea din functie, pana la clarificarea situatiei, a sefului Directiei Generale Antifrauda Fiscala, Nicolae Romeo-Florin, vicepresedinte ANAF, suspectat de fapte de coruptie, informeaza Mediafax.

„Avand in vedere comunicatul DNA, prin care a fost anuntata dispunerea efectuarii urmaririi penale fata de domnul Nicolae Romeo-Florin, vicepresedinte ANAF, pentru suspiciune rezonabila privind activitatea acestuia din vara anului 2010, cand detinea functia de consilier superior in cadrul ANAF – Directia Generala de Coordonare Inspectie Fiscala si nu coordona activitatea Directiei Generale Antifrauda Fiscala, am propus premierului Victor Ponta suspendarea acestuia din functie, pana la clarificarea situatiei”, a anuntat presedintele ANAF, Gelu stefan Diaconu, intr-un comunicat transmis miercuri dupa-amiaza.

Vicepresedintele ANAF Romeo Nicolae este urmarit penal de procurorii DNA pentru trafic de influenta dupa ce, in 2010, ar fi pretins si primit 5.000 de euro de la reprezentantul unei firme penru solutionarea favorabila a unei contestatii impotriva unei decizii de impunere.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti au dispus inceperea urmaririi penale pentru trafic de influenta fata de Romeo Florin Nicolae, la data faptelor consilier superior in cadrul ANAF – Directia Generala de Coordonare Inspectie Fiscala.

in ordonanta de efectuare a urmaririi penale se arata ca, in calitate de consilier superior in ANAF – Directia Generala de Coordonare Inspectie Fiscala, in vara anului 2010, Romeo Florin Nicolae a pretins si primit echivalentul in lei al sumei de 5.000 euro de la un denuntator, reprezentant al unei societati comerciale, lasand sa se inteleaga ca are influenta asupra factorilor de decizie din ANAF pentru solutionarea favorabila a unei contestatii formulate societatea respectiva impotriva unei decizii de impunere.

Decizia de impunere privind obligatii fiscale suplimentare de plata la bugetul statului in valoare totala de 13.034.043 lei fusese emisa ca urmare a unei inspectii fiscale de catre reprezentantii Directiei Generale a Finantelor Publice Prahova .

Ulterior, decizia de impunere a fost desfiintata partial de ANAF – Directia Generala de Solutionare a Contestatiilor, in sensul diminuarii obligatilor de plata de la bugetul statului, de la suma de 13.034.043 lei la suma de 1.097.923 lei.

Nicolae este vicepresedinte ANAF cu rang de sectretar de stat si coordoneaza Directia Generala Antifrauda si Directia Generala Vamala.

Romeo-Florin Nicolae a condus Autoritatea Nationala a Vamilor pana la inceputul lunii august 2013, cand a fost numit de premierul Victor Ponta coordonator al Directiei Generale de Antifrauda Fiscala, directie nou infiintata la acel moment cu scopul de combatere a evaziunii fiscale.

La conducerea Autoritatii Nationale a Vamilor a stat in perioada iunie-august 2013. Anterior, el a fost director general adjunct la Directia Generala de Informatii Fiscale din cadrul ANAF, iar inainte a fost consilier la Directia Generala de Coordonare Inspectie Fiscala din cadrul ANAF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here