Sediul PDL Bucuresti a fost trecut de Guvern, dupa 17 ani, din nou la RA-APPS

0
739
sediu-pdl

sediu-pdlSediul PDL Bucuresti, aflat pe Aleea Modrogan 22 si administrat pana in prezent de Ministerul Afacerilor Externe, a fost trecut din nou, dupa 17 ani, in administrarea RA-APPS, reprezentantii Guvernului sustinand ca transferul se impune deoarece MAE nu are atributii in a administra astfel de cladiri.

 Transferul imobilului a fost decis printr-o hotarare adoptata in sedinta de miercuri a Guvernului si va fi efectuat in termen de 60 zile, prin protocol incheiat intre cele doua parti.

Hotararea de guvern stabileste ca imobilul situat pe Aleea Modrogan 22 din Bucuresti, proprietate publica a statului, trece, inclusiv cu mijloacele fixe si obiectele de inventar aferente, din administrarea Ministerului Afacerilor Externe (MAE) in administrarea Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS).

Prin hotararea adoptata miercuri, Guvernul revine la statului juridic al imobilului din 1993. in acel an, Executivul a decis, tot prin hotarare, ca imobilul sa fie trecut din administrarea RA-APPS in cea a MAE.

Reprezentantii Guvernului afirma ca hotararea schimba doar titularul dreptului de administrare, si nu chiriasul sau tariful de inchiriere a imobilului.

Ei sustin ca transferul este impus de faptul ca Ministerul Afacerilor Externe nu are atributii in a administra astfel de cladiri, fara a preciza motivul pentru care, in aceste conditii, administratorul imobilului nu a fost schimbat timp de 17 ani.

Imobilul are o suprafata construita de 788 metri patrati si dispune de un teren de 2.062 metri patrati si a fost folosit si ca sediu de campanie al PDL la prezidentiale.

Ministerul de Externe a precizat, vineri, la solicitarea MEDIAFAX, ca a administrat imobilul din Aleea Modrogan 22 incepand din anul 1993 precum si „contractul de inchiriere a spatiului catre chiriasul care este si in prezent in cladirea respectiva”.

„Ministerul Afacerilor Externe administreaza din 1993, imobilul din Aleea Modrogan nr.22, in baza HG 783/1993, publicata in Monitorul Oficial din 25 ianuarie 1994, impreuna cu contractul de inchiriere a spatiului catre chiriasul care este si in prezent in cladirea respectiva”, se arata in raspunsul transmis de MAE catre MEDIAFAX. Ministerul nu precizeaza insa care este numele chiriasului si nici cuantumul chiriei pe care a incasat-o.

MAE subliniaza insa ca nu a folosit niciodata acest imobil proprietate publica a statului si din acest motiv a decis trecerea din administrarea sa in cea a RA-APPS.

„Hotararea a fost luata pe considerentul ca RA-APPS este institutia avizata sa gestioneze spatiile inchiriate”, explica MAE. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here