Schimb de experienta in afaceri, cu finantare europeana!

0
808

Tinerii intreprinzatori din Romania pot obtine finantare europeana pentru schimburi de experienta cu patronii unor firme de succes din Spatiul Comunitar, ca urmare a unui program lansat ieri.

Astfel, romanii care isi exprima dorinta de a infiinta sau care au deja o firma de cel mult trei ani, pot aplica pentru finantarea deplasarii intr-unul dintre statele Uniunii Europene, unde vor urmari activitatea unui intreprinzator cu experienta din acea tara si unde pot invata – alaturi de acesta – cum se dobandeste succesul in afaceri.

Care sunt pasii de parcurs, ne spune managerul de proiect, Daniela Oancea:

“In primul rand, vorbim despre “tineri intreprinzatori” nu in sensul varstei biologice, ci in sensul strict al experientei in afaceri. Acestia trebuie sa intocmeasca un plan de afaceri pentru un anumit domeniu de activitate si sa se inscrie pe site-ul Erasmus, alegand tara din Uniunea Europeana unde vor sa plece pentru schimbul de experienta. Daca planul de afaceri va fi convingator, vor primi datele de contact ale unui antreprenor-gazda local, din domeniul respectiv, care le va fi mentor si care va impartasi tanarului intreprinzator roman din experienta sa in afaceri. Deplasarea si cazarea in tara de destinatie vor fi finantate pentru o durata a schimbului de experienta cuprinsa intre una si sase luni”.

Daniela Oancea ne-a mai precizat ca programul lansat ieri de Patronatul Tinerilor intreprinzatori din Romania nu impune obligativitatea deschiderii unei afaceri la revenirea in tara, in cazul in care beneficiarul proiectului nu are deja o firma, inainte de a pleca la schimbul de experienta. Elementul determinat este ca planul de afaceri pe baza caruia s-a primit finantarea europeana sa fie foarte bine realizat. (Daniel Negut)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here