SAVANTII JAPONEZI AU CREEAT „OUL DE GAINA MEDICAMENT”

0
1298

Cercetătorii japonezi au obtinut gaini modificate genetic607532290, ale căror ouă conțin medicamente care pot combate bolile grave, inclusiv cancerul, în încercarea de a reduce dramatic costurile tratamentului, a declarat luni un raport.

Dacă oamenii de știință pot să producă în condiții de siguranță interferon beta, un tip de proteină utilizat pentru tratarea bolilor, inclusiv scleroza multiplă și hepatita, prin creșterea găinilor, prețul medicamentului – în prezent până la 100.000 de yeni (888 dolari) micrograme – ar putea scădea semnificativ, a declarat ediția în limba engleză a Yomiuri Shimbun.

Cercetatorii de la Institutul National de Stiinte Industriale si Tehnologie Avansat (AIST), in regiunea Kansai a inceput procesul prin introducerea de gene care produc interferon beta in celulele care sunt precursori de sperma de pui, a anuntat ziarul.

Apoi au folosit aceste celule pentru a fertiliza ouăle și pentru a crea găinile care au moștenit acele gene, ceea ce înseamnă că păsările au putut să depună ouă care conține agentul de luptă împotriva bolilor.

Oamenii de știință au acum trei găini, ale căror ouă conțin drogul, iar păsările care ouăază aproape zilnic, se spune în raport.

Cercetătorii intenționează să vândă medicamente companiilor farmaceutice, reducând la jumătate prețul, astfel încât firmele să o poată folosi mai întâi ca material de cercetare, a spus ziarul.

Este posibil ca consumatorii să trebuiască să aștepte un timp, deoarece Japonia dispune de reglementări stricte privind introducerea unor produse farmaceutice noi sau străine, cu procese de screening care durează în mod obișnuit ani până la finalizare.

Dar echipa speră că progresul tehnologic va contribui în cele din urmă la reducerea costului medicamentului la 10% din prețul său actual, scrie ziarul.

Funcționarii de la institut nu au putut fi contactați pentru comentarii
Advertis

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here