Sase militari americani din Afganistan au murit dupa prabusirea unui elicopter

0
646
elicopter-armata-afganistan

elicopter-armata-afganistanSase militari americani in Afganistan au murit dupa prabusirea elicopterului in care se aflau joi in provincia Helmand (sud-vest), au declarat responsabilii americani. „Sase membri ai Fortei internationale de securitate si asistenta (Isaf)

au murit in prabusirea unui elicopter in sudul Afganistanului”, a anuntat forta NATO intr-un comunicat. Victimele sunt militari americani, a declarat un responsabil american sub anonimat. Elicopterul in care se aflau, un CH-53 Sea Stallion, s-a prabusit dintr-un motiv nedeterminat insa „dovezile preliminare sugereaza ca nu a fost doborat”, a declarat un alt responsabil american.

„Cauza accidentului este obiectul unei anchete”, adauga Isaf care precizeaza ca „primele dovezi arata ca nu existau activitati inamice in zona la momentul prabusirii”. Elicopterul Sea Stallion este un aparat de transport capabil sa adaposteasca 40 de oameni. Responsabilii nu au precizat daca si alte persoane se gaseau la bord in momentul prabusirii.

La 5 august, un elicopter american Chinook a fost doborat de talibani pentru prima data de la inceputul conflictului in 2001. Opt afgani si 30 de americani, dintre care 22 de Navy Seals din aceeasi unitate de elita care l-a eliminat pe Osama ben Laden, au fost ucisi. A fost evenimentul cu cele mai multe victime pentru americani in 10 ani de razboi in Afganistan. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here