Sandu: Daca meciul cu Argentina nu se va juca, voi cere despagubiri mai mari de doua milioane de euro

0
585
fotbal

fotbalPresedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, a declarat intr-o conferinta de presa ca in cazul in care meciul Romania-Argentina nu se va mai disputa va cere despagubiri federatiei sud-americane mai mari de doua milioane de euro.

„Am incheiat scrisoarea catre presedintele Julio Grondona cu precizarea ca ma voi adresa FIFA in cazul in care nu va avea loc pentru daune substantiale, dar nu ma intereseaza asta. Se intelege ca neparticiparea unor jucatori atrage dupa sine penalitati. Daca nu mai vin ii dau in judecata. in afara faptului ca imi dau banii inapoi cei de la World XI, ei au contract cu federatia argentianiana si vedem ce va judeca Comisia de Disciplina a FIFA si apoi TAS-ul in mod cert, pentru ca asa scrie in clauzele finale de litigii. Eu le voi cere multi bani, in mod cert. Nu stiu ce se va decide. Doua milioane de euro? Mai puneti peste… Eu nu pot sa-mi bat joc de oamenii astia. Romania traieste intr-o stare emotionala de ceva timp ca vine Argentina, vine Messi. Starea asta de emotii a unui om nu i-o poti cumpara”, a declarat Sandu.

Oficialul FRF a precizat ca federatia a platit doua din cele trei rate pentru indemnizatia echipei nationale a Argentinei:

„Contractul cuprindea si costurile, 1.200.000 de dolari, adica 935.000 de euro, insemna doar indemnizatia lor. Conform contractului au fost platite doua din cele trei rate, una la 12 ianuarie 2011 si alta la 1 aprilie in acest an. Apoi 200.000 de euro costau biletele de avion, si 50.000 de euro sejurul din Romania, de cazare si transport local. Aveam prevazute pana si locurile din tribune. Pentru federatie si toti ceilalti parteneri efortul este urias, iar emotiile suporterilor le-am simtit. Mai aveam de plata o rata de 40 la suta, mai erau 480.000. Nu se negocia, daca nu veneau cu acei jucatori nu le mai dadeam banii. Daca nu vin deloc imi dau banii inapoi, dar nu ma incalzeste, nu asta este scopul meu”.

Sandu considera ca in cazul suspendarii meciului cu Argentina, Federatia Romana de Fotbal nu are nicio vina si considera ca nici varianta inlocuirii adversarului cu selectionata Portugaliei nu este o solutie.

„Regret, e o decizie pe care nu o inteleg, de nerespectare a unui contract. Va asigur ca fac toate eforturile ca Argentina cu Messi pe teren sa fie prezenta. E posibil ca Argentina sa zica «venim dar fara Messi». Nu vreau insa sa ma ambalez in multe concluzii pentru ca nu am un act oficial. Nici varianta cu Portugalia nu este o solutie. Daca federatia va reusi sa plateasca despagubirile catre Luxemburg si sa le asigur indemnizatie, transport. Se poate fara niciun fel de problema, oricum ar fi mai putin decat as plati Argentinei, in mod cert. Eu am contracte cu televiziunile de 250.000 de euro pentru meciul asta, ieri am semnat contract cu Marriot de 200.000 de euro pentru ospitalitate pentru 3.000 de persoane. Noi am mers pe derularea contractului. Nu cred ca de data asta federatia are vreo vina. Numai in cazuri de calamitate sau de razboi se poate anula un astfel de meci”, a mai spus Sandu.

Referitor la stadionul national, presedintele FRF a precizat faptul ca niciuna dintre echipele romanesti care au solicitat sa evolueze in cupele europene sau Liga I nu o vor putea face pana la inaugurarea oficiala a arenei: „Din datele pe care le am eu de la Primarie, pana cand stadionul nu se va inaugura cu un adversar important nu va avea loc niciun meci. Cred ca toate lucrarile vor fi gata pana la 6 septembrie, cand e prevazut meciul cu Franta. Pana la inaugurare, pana la meciul cu Franta niciuna dintre echipele care au solicitat nu vor juca pe stadionul national. Asta este discutia pe care am purtat-o cu directorul primariei. Ei au stadioanele suspendate pentru ca se intampla tot felul de nenorociri”.

Mircea Sandu a mai spus ca programul echipei nationale va ramane neschimbat indiferent de decizia federatiei argentiniene: „Am vorbit cu Piturca si actiunea se va desfasura, programul echipei ramane in vigoare, vom vedea daca vom gasi sau nu adversar. Vom vedea, sa vedem ce concluzie se va gasi, trebuie finalizata probabil cu un joc aceasta actiune”.

Asociatia de Fotbal din Argentina (AFA) a anuntat, luni seara, pe site-ul oficial, ca a decis suspendarea meciului amical cu Romania, programat la 10 august, la Bucuresti, dupa demiterea selectionerului Sergio Batista. Meciul amical Romania – Argentina era programat la 10 august, la inaugurarea Arenei Nationale. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here