Salariile bugetare ar putea recupera toata taierea din 2010

0
624
bani-milioane

bani-milioaneGuvernul ar putea decide la sfarsitul anului majorarea salariilor bugetarilor pentru a recupera intreaga scadere operata la mijlocul lui 2010, daca incasarile bugetare vor continua evolutia ascendenta din ultimele luni, a declarat vineri ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu.

„Depinde de incasari, perspectiva este buna. Daca va continua si in urmatoarele trimestre, este posibil sa recuperam si cealalta parte din taierea de anul trecut”, a spus Ialomitianu intrebat daca exista premize pentru majorari salariale in acest an.

Rugat sa precizeze cand ar putea avea loc o astfel de majorare salariala, Ialomitianu a spus ca cel mai probabil in luna decembrie ar fi posibila o revenire a salariilor la nivelul dinainte de iulie 2010, dar a reafirmat ca numai in functie de evolutia incasarilor.

Anul trecut, Guvernul a decis reducerea salariilor din sectorul bugetar cu 25%, masura aplicata din luna iulie. in ianuarie 2011, salariile de baza ale bugetarilor au crescut cu 15%, dar raportat la nivelul din luna octombrie 2010, si nu din luna iunie. Astfel, salariile sunt mai mici cu 13,75% fata de luna iunie 2010, cand au fost reduse de Guvern.(Mediafax)

Sursa foto: Arhivafoto.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here