S-au demarat lucrarile la Parcul logistic comuna Letcani – Judetul Iasi

0
1065

S-au demarat lucrarile la Parcul logistic comuna Letcani – Judetul Iasi

 

Proiectul Parc logistic comuna Letcani – Judetul Iasi este un proiect selectat in cadrul Programului Operational Regional 2007 – 2013. Initiatorul si realizatorul proiectului este S.C. SOLO S.R.L.

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional 2007 – 2013 este Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice. Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est este Organismul Intermediar desemnat de catre Autoritatea de Management pentru implementarea Programului Operational Regional in Regiunea de Dezvoltare Nord-Est.

Prin obiectivele propuse, proiectul Parc logistic comuna Letcani – Judetul Iasi urmareste realizarea unei structuri de sprijinire a afacerilor, care sa stimuleze la nivel local dezvoltarea economica durabila, contribuind astfel la indeplinirea obiectivului general al Programului Operational Regional: dezvoltarea echilibrata a regiunilor Romaniei.

Constructia parcului a inceput in luna februarie, in comuna Letcani – Judetul Iasi, urmarindu-se crearea primului parc logistic din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, in vederea atragerii de investitii si stimularea crearii de noi locuri de munca. Deschiderea oficiala este programata pentru primavara lui 2014.

Parcul Logistic comuna Letcani este o solutie moderna pentru companiile romanesti sau multinationale care au nevoie de:
– spatii logistice de depozitare si servicii;
– spatii de productie;
– depozite;
– birouri;
– cantina restaurant;
– parcari si alte facilitati.

Amplasat la intrarea in Iasi, acest nou proiect cu finantare europeana este foarte usor accesibil, fiind in imediata apropiere a drumului european E85, a soselei de centura a Iasului, dar si a viitoarei autostrazi Iasi – Targu Mures.

Parcul Logistic comuna Letcani – judetul Iasi are un caracter complex care cuprinde: spatii de depozitare/productie usoara, inclusiv anexe (capacitate totala de 9.364,50 mp suprafata utila) si spatii de birouri, inclusiv anexe (1.845,19 mp suprafata utila), toate la preturi stabilite sub nivelul celor practicate pe piata, in conformitate cu disponibilitatea de plata a IMM-urilor.

Perioada de implementare a proiectului este de 16 luni.
Valoarea totala a proiectului este de 26.342.077,08 lei, din care 14.066.996,51 lei reprezinta finantarea nerambursabila din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala si din bugetul national.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here