Rusia: Validarea de catre Basescu a actului ce a dus la moartea a 27 mil. de rusi, nejustificabila

0
728
harta-glob-rusia

harta-glob-rusiaMinisterul de Externe rus considera ca „nejustificabila” validarea atacului care a costat Uniunea Sovietica 27 de milioane de vieti si spune ca declaratia presedintelui Traian Basescu despre trecerea Prutului nu se explica prin unele „dintre conditiile politice actuale”.

Moscova si-a exprimat indignarea fata de declaratiile sefului statului roman, care, in opinia sa, a justificat atacul Germaniei naziste contra URSS, scrie agentia in pagina electronica, citand un comunicat al purtatorului de cuvant al MAE rus, Aleksandr Lukasevici, potrivit Ria Novosti.

„Rusia se indigneaza de recentele afirmatii ale liderului roman care a declarat ca, daca ar fi fost in locul maresalului Antonescu, ar fi trimis de asemenea soldatii romani sa participe la ofensiva lansata de Germania nazista impotriva Uniunii Sovietice”, se arata in comunicat.

Lukasevici a califgicat drept „nejustificabila” validarea atacului care a costat Uniunea Sovietica peste 27 de milioane de vieti.

Aceasta nu se poate explica „prin anumite conditii politice actuale”, a spus diplomatul.

Presedintele Traian Basescu a declarat, la 22 iunie, la B1 TV, ca decizia Regelui Mihai de a abdica a fost „un act de tradare”, el adaugand totodata ca relatia sa de apropiere cu printul Paul a fost un gest pentru a proba ca nu are nimic cu Casa Regala.

Pe de alta parte, presedintele a reamintit, in contextul unei intrebari, ca se implinesc 70 de ani de la „hai sa-i spunem celebra «Soldati romani, va ordon treceti Prutul!»”.

El a spus ca daca ar fi fost in acel moment istoric ar fi dat acelasi ordin. „Da, pentru ca aveam un aliat si aveam de recuperat un teritoriu. Daca aveam conditiile de atunci probabil ca as fi facut-o”, a spus el. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here